Nanne Grönvalls ord till Benny Andersson – efter beslutet för Abba

Nanne Grönvall är tillbaka i Allsång på Skansen.
I en stor intervju med Nöjeslivet berättar stjärnan om relationen till Sanna Nielsen – och samtalet med svärfar Benny Andersson efter Abba-showen i London.
– Det var helt underbart, säger hon.

Nanne Grönvall är tillbaka på allsångsscenen. Den 26 juli gästar hon Allsång på Skansen och programledaren Sanna Nielsen tillsammans med bland andra Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, Moonica Mac, Thomas Stenström och Hanna Ferm & Junie.

– Det är roligt, det är alltid lika kul att vara med här. Det är en sån magisk stämning. Det är något speciellt, det här med allsången, och det här stället är helt outstanding, helt fantastiskt. Sen att få jobba med hela teamet och Sanna, superkul, säger Grönvall till Nöjeslivet.

Hur är det att jobba med Sanna Nielsen, hur är hon bakom kulisserna?

– Hon är precis lika god som hon verkar. Hon är otroligt snäll, ödmjuk, gullig och härlig. Vi har setts mycket genom åren och jag har följt henne sen hon var ganska ung, eller hon är ju ung fortfarande, men vad kan hon ha varit då? Jag kommer inte ihåg. Första gången vi jobbade ihop kan hon ha varit 16-17 år något sånt där, tror jag. Men som sagt har jag följt henne hela vägen, så det är roligt att man har följt henne ända sen hon började som liten.

Den folkkära artisten har haft en spännande vår. Tillsammans med maken Peter Grönvall gick hon på röda mattan under den stora galapremiären av Abbas Voyage-show i London i slutet på maj.

LONDON 20220526 Peter och Nanne Grönvall anländer på röda mattan till ABBA Arena, Queen Elizabeth Olympic Park, inför kvällens galapremiär av Abba Voyage. Foto: Pontus Lundahl / TT
LONDON 20220526 Peter och Nanne Grönvall anländer på röda mattan till ABBA Arena, Queen Elizabeth Olympic Park, inför galapremiären av Abba Voyage. Foto: Pontus Lundahl / TT

– Det var helt underbart! Det är en sån häftig känsla att se det, och det är med de här avatarerna tillsammans med orkestern och det här ljuset, ljudet, låtarna, soundet och deras röster… Det är som att gå på en konsert, det är verkligen så. Stämningen, publiken sjunger med, säger Nanne Grönvall. 

Det måste ha varit mäktigt, med galapremiär och allt?

– Jo men det är det ju, absolut. Det är helt fantastiskt och jättekul. Häftigt också med hela den här arenan de byggt upp, säger Nanne Grönvall som också talade med sin svärfar Benny Andersson.

Nanne om samtalet med Benny efter Abbas uppvisning i London

LONDON 20220526 Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Benny Andersson anländer på röda mattan till ABBA Arena, Queen Elizabeth Olympic Park, inför galapremiären av Abba Voyage. Foto: Pontus Lundahl / TT

Fick du tillfälle att prata med Benny?

– Jadå. 

Och ge lite beröm?

– Jadå, absolut det gjorde jag. Definitivt, säger Nanne och skrattar på sitt karaktäristiska vis.

Nanne Grönvalls intensiva tid efter Allsången

Annars väntar en intensiv sommar för energiknippet Grönvall som vunnit Melodifestivalen och genom åren medverkat i såväl musikaler, ”Diggiloo”-turnéer och i tv-sammanhang. Bland annat släpper hon sitt Melodifestivalbidrag från 2019 på engelska. Låten blev då uppmärksammad av amerikanska tv-stjärnan James Corden, som också omnämns i låtens refräng.

– Jag ska ut och gigga, just nu åker jag med ”Grease” ett par veckor till, sen åker jag ut på ett par egna spelningar under sommaren. Sen så släpper jag en ny singel, ”Carpool karaoke” på engelska i höst, säger Nanne Grönvall.

I den amerikanska talkshowen bjöd Corden in Grönvall till Hollywood.

– Nanne, jag kan inte göra något åt att du åkte ur tävlingen, men nästa gång jag är i Sverige eller du råkar vara i Los Angeles, sök upp mig, eller så söker jag upp dig, sade Corden i programmet.

Frågan är om det kanske är dags för Corden och Grönvall att göra gemensam sak, nu när låten släpps på engelska?

– Vi får väl se, vi kan väl hoppas på det, men jag släpper i alla fall den i höst, säger Nanne Grönvall som framåt julen kan se fram emot en turné med The Boppers och Kjell ”Brolle” Wallmark.

Stort lycka till med allt, Nanne!

Dela gärna vidare inlägget om du också vill hylla denna härliga artist!