Peter Jöbacks starka ord om SVT:s hyllning i Allsång på Skansen – nu berättar han

Peter Jöback, 50, hyllades stort i Allsång på Skansen-finalen.
Efteråt berättade stjärnan om sina känslor kring SVT:s drag.

40 år på scenen – och 50 år på jorden.

Under tisdagskvällens final i Allsång på Skansen hyllades artisten Peter Jöback med ett stort medley. SVT-produktionen hade toppat laget med bland andra tidigare allsångsledaren Petra Marklund som sjöng ”Stockholm i natt” och Pernilla Wahlgren som i sin tur framförde Jöbacks ”Higher”. Innan det var dags för numrets själva crescendo – när Jöback själv klev ut på scenen och tog över showen totalt med Björn och Benny-skrivna ”Kristina från Duvemåla”-klassikern ”Guldet blev till sand”.

Därefter möttes artisterna av stående ovationer från en lyrisk publik framför Sollidenscenen på Skansen.

– Stort grattis till dina första 40 år på scenen, och många därtill, sade programledaren Sanna Nielsen när hon räckte över en stor blomsterbukett till stjärnan i SVT-sändningen.

Foto: SVT

Bakom kulisserna på Allsångsscenen mötte han bland annat artistkollegan och vännen Pernilla Wahlgren. Hon hyllade Jöback med låten ”Higher” i det bejublade medleyt som bestod av Jöback-hits.

Pernilla Wahlgrens rörande ord om Peter Jöback bakom kulisserna

Efteråt var Wahlgren rörd.

– Tänk att vi känt varandra i 40 år!!! Dvs lika länge som Peter Jöbacks karriär – eftersom vi träffades när vi båda spelade barnen Von Trapp i ”Sound of music” på Folkan i Sthlm, skrev Pernilla på Instagram och fortsatte:

– Min fina, varma oerhört begåvade & oförskämt snygga vän! Grattis till dina 40 år på scen och 50 år på jorden.

Publiken på plats på Skansen och tv-tittarna fick också höra några ord från Jöback själv på scen, efter att han framfört nya låten ”Better man” i inledningen av sändningen. Han fick sen frågan av Sanna Nielsen om han har några framtidsdrömmar i karriären.

– Oj, jag har ju fått chansen att göra så mycket grejer. Men jag har sagt att filma och skådespela mer skulle jag vilja göra, sade Jöback.

Han berättade också om en gammal intervju han gjorde som tioåring, där han sa att han ”skulle peaka som 50-åring”. I dag menar Jöback att han gjort just det.

– Att vara på en bra plats på jorden som 50-åring, och det känner jag att jag är. Jag menar, jag har en man, två fantastiska döttrar, och jag är faktiskt lycklig, sade Jöback i SVT-sändningen och möttes av applåder från publiken.

Jöbacks starka känslor efter hyllningen i Allsång på Skansen

Efteråt tog Jöback till sociala medier för att beskriva sina känslor efter kvällen.

Foto: SVT

På sin Instagram story lade Jöback under tisdagskvällen upp en videohälsning till alla tv-tittare.

Och det var en rörd stjärna som summerade kvällen.

– Alltså wow vilken kväll, och tack för all fin respons för min nya låt ”Better man”, det värmer verkligen djupt in i hjärtat. Och tack till SVT också för den fina hyllningen, det var verkligen så rörande, säger Jöback i klippet där han också passade på att berätta om sitt kommande projekt – en spelning i sin egen trädgård.

– Nu är jag supertaggad inför min live-streamade konsert från vår trädgård den 29 augusti. Jag har tre superbra gästartister och ett sexmannaband. Det kommer bli superhärligt.

Foto: Instagram story @peterjoback

Stort grattis till dina 40 år på scenen och 50 på jorden, Peter Jöback!

Vad tyckte ni om hyllningen till honom i Allsång på Skansen-finalen? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!