Foto: SVT/Magnus Andersson, TT

Så hanterar Sanna Nielsen artisterna bakom kulisserna i Allsången – Myra Granberg berättar nu

Hon gör comeback i Allsång på Skansen – men ser det själv som sin debut.
Myra Granberg är laddad inför att äntligen få möta publiken på Sollidenscenen.
Samtidigt avslöjar hon hur programledaren Sanna Nielsen hanterar artisterna – bakom kulisserna.
– Hon är så himla välkomnande, säger stjärnskottet till Nöjeslivet.

Myra Granberg, 27, slog igenom redan 2018 med låten ”Tills mitt hjärta går under”. I fjol fick hon en av sommarens allra största hits ”Lose my mind”.

För två år sedan uppträdde hon i Allsång på Skansen för första gången – men då utan publik på grund av coronapandemin.

På tisdag den 12 juli är hon tillbaka i SVT:s sommarunderhållning.

– Det känns jätte, jättekul. Jag har ju varit med på allsången innan, för två år sen, mitt i pandemin. Nu känns det som jag får göra det här ”på riktigt” liksom, säger Myra Granberg till Nöjeslivet.

Känns det som det blir debut nu?

– Det känns som det. Då var det ingen publik, inga presskonferenser… Jag har fått öva en gång – sen nu gör jag det på riktigt. 

STOCKHOLM 2020-07-14 Mando Diao och Myra Granberg innan starten på Allsång på Skansen. Då utan publik vid Sollidenscenen på grund av coronapandemin. Foto: Magnus Andersson / TT
STOCKHOLM 2020-07-14 Mando Diao och Myra Granberg innan starten på Allsång på Skansen. Då utan publik vid Sollidenscenen på grund av coronapandemin. Foto: Magnus Andersson / TT

Hur ser din relation ut till allsångstraditionen?

– Jag älskar allsången, det är något som man följt alltid sen man var liten. Framför allt min lillasyster är superfan, så hon har dragit hit mig några gånger, så det är väldigt kul. Väldigt mysigt. Det känns som att det här är sommaren i Stockholm, med det här programmet. Det är så himla kul att få vara med, säger Myra Granberg.

Hon är uppväxt i Nybro utanför Kalmar och har ofta följt Allsång på Skansen via tv.

– Det har varit mycket att följa det genom tv-rutan, men det var också någonting som man gjorde med familjen på tisdagar. Det var ju hela sommarlovet, att titta på Allsången liksom.

Vad händer annars i sommar?

– Jag är ute och spelar väldigt mycket. Vi har gjort fem gig av sommarturnén nu, sen har vi väl 25 datum kvar. Det kommer vara fullt ös.

Myra Granberg om Sanna Nielsen i Allsång på Skansen

Om programledaren Sanna Nielsen, som i år gör sin sista säsong som allsångsledare, har hon bara gott att säga. Granberg berättar också hur det brukar gå till bakom kulisserna – och hur Nielsen hanterar artisterna när kamerorna inte är på.

– Vi sågs förra gången som jag var med. Hon är så himla härlig, jag är så glad över att hon är kvar fortfarande som programledare trots att hon ty p födde barn i går, känns det som. Jag tycker det är så magiskt, hon är så himla bra, säger Myra Granberg.

Sanna Nielsen. Foto: SVT
Sanna Nielsen. Foto: SVT

Vad är det hon gör så bra?

– Hon har det här folkliga, utstrålningen, sjunger som en Gud, hon är så himla välkomnande och inbjudande.

Även för er artister bakom scenen?

– Absolut för oss artister. Hundra procent. Hon är så himla härlig.

Hur är det bakom scenen när ni ses, bjuder hon på en kaffe och ni sitter och pratar eller hur funkar det?

– Jo men faktiskt. Det är väldigt så, man sitter och snackar. Även om jag följt henne hela min uppväxt känns det helt plötsligt lite grann som, ”jaha, är vi lite polare nu eller?”. Det är hon jätteduktig på, att kunna sprida värme i programmet men det måste jag säga att hela produktionen är. Det känns väldigt kul att få vara med här.

LÄS MER: Tommy Körberg bryter tystnaden efter Abbas London-show – passningen till Benny Andersson

Vi ser fram emot att få höra dig igen i Allsången, Myra!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!