Sanna Nielsens nya ord – om Pernilla Wahlgren som allsångsledare
Sanna Nielsen, Pernilla Wahlgren

Foto: Kanal 5/ TV4

Sanna Nielsen bryter tystnaden – nya orden om Pernilla Wahlgren som ledare för Allsång på Skansen: ”Tror inte att hon…”

Sanna Nielsen har under sju års tid stått på scenen i Allsång på Skansen och stämt upp till skönsång. Men den här sommaren blir det Pernilla Wahlgren som tar över stafettpinnen och blir ny programledare. Nu berättar Sanna om tankarna kring att det blir just Pernilla som tar över.

Allsång på Skansen är en av våra mest omtyckta sommartraditioner, och genom åren har flera folkkära profiler axlat rollen som programledare.

De senaste sju somrarna har det varit artisten Sanna Nielsen som agerat allsångsledare, och hon har minst sagt gjort det med bravur.

Hon har fått hela publiken att sjunga med till riktiga sommarklassiker, och tillsammans med andra folkkära gäster skapat fantastisk stämning på Skansen.

Läs mer: Tobias Karlssons stora oro för höggravida Charlotte Kalla – rädslan för stjärnans hälsa: ”Farligt”

Sanna Nielsen om att sluta

Ja, man kan helt enkelt säga att hon tog sig an rollen fullt ut.

I hennes sista sändning som programledare förklarade hon att det kändes sorgligt, men att hon först och främst är väldigt tacksam över alla fina år på Skansen.

– När jag nu sitter här och vet att det snart är över så tänker jag ”nej men Sanna vad har du gjort, du har ju världens bästa sommarjobb!” Jag har fått leva livet, jag har dansat en kväll i juni och jag har flörtat med Michaelangelo. Men vet ni vad, sånt är livet och nu tackar jag för mig. Att ha fått vara er Allsångsledare- vilken grej. Det blev sju år och tiden gick så fort, sa hon då.

Sanna Nielsen
Foto: SVT/TT

”Så äkta och varm och genuin”

Många av tittarna uttryckte då i Nöjeslivets kommentarsfält på Facebook hur mycket de skulle sakna henne.

”Tack Sanna för de här sju åren. Du kommer att saknas nästa sommar. Du har en gudabenådad röst och är en genuin person som älskar mötet mellan människor. Lycka till i framtiden.”

”Tack fina Sanna för en fantastisk allsång och vilken final kväll du bjöd oss tittare på. Helt otroligt bra. Önskar dig en lycklig framtid.”

”Tusen tack för ditt fantastiska ledarskap. Du är så äkta och varm och genuin. Kärleken lyser runt dig hela tiden. Du blir saknad!”

Efter mycket spekulationer och diskussioner vem som skulle ta över stafettpinnen efter Sanna kom SVT äntligen med beskedet i höstas.

Läs mer: Därför tänker Björn Skifs inte ställa upp i Allsång på Skansen – egna orden om beslutet: ”Inte så roligt att…”

Pernilla Wahlgren ny programledare

Den här sommaren blir det ingen mindre än artisten och tv-profilen Pernilla Wahlgren som kommer sprida glädje på Sollidenscenen.

– Det är så stort, så hedrande och smickrande. Jag är så glad att axla den här manteln efter alla Allsångsledare som kommit före mig, har Pernilla Wahlgren sagt till SVT.

Pernilla Wahlgren leder Allsång på Skansen sommaren 2023. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT
Pernilla Wahlgren leder Allsång på Skansen sommaren 2023. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Sanna Nielsen har berättat för kanalen att hennes största tips till sin efterträdare är att se till att vara sig själv.

– Jag har ett råd. Det som alla sa till mig var att ”gör programmet till ditt eget så att publiken får lära känna vem du är,” har hon sagt till SVT:s Kulturnyheter.

Läs mer: Hård kritik och massiv kärlek till Allsång på Skansen – så gick det sen för programledarna

Sanna Nielsens ärliga ord om Pernilla

I en intervju med Svensk Dam berättar nu Sanna vad hon tänker kring att det blev just Pernilla som blev hennes efterträdare.

– Jag vet att det kommer att bli succé. Pernilla har liksom allt, det är både värme, glädje och humor. Allt som jag tycker att en allsångsledare ska ha. Hon kommer att briljera, säger Sanna Nielsen till tidningen.

STOCKHOLM 20180724 Programledaren Sanna Nielsen och artisten Pernilla Wahlgren under Allsång på Skansen en tisdagskväll 2018. Foto: Maja Suslin / TT
STOCKHOLM 20180724 Programledaren Sanna Nielsen och artisten Pernilla Wahlgren under Allsång på Skansen en tisdagskväll 2018. Foto: Maja Suslin / TT

I samma intervju får hon frågan gällande huruvida hon och Pernilla Wahlgren pratat något inför sommaren.

– Nä, vi har inte pratat men vi har instagrammat lite. Men hon ska absolut få ett lycka till-sms innan det är dags för premiär. Däremot tror jag inte att hon behöver några tips eller råd. Det är bara att hon gör det på sitt sätt så kommer det att bli bra, berättar hon då.

Vad tänker ni om att Pernilla ska ta över allsången? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!