Sanna Nielsen pekar ut oväntad efterträdare – i Allsång på Skansen: ”Hon skulle vara klockren”

Sanna Nielsen fortsätter som programledare för Allsång på Skansen.
Den folkkära artisten pekar samtidigt ut en kollega som möjlig framtida efterträdare i SVT.
– Hon skulle vara alldeles klockren, säger hon.

Efter sjätte sommaren som allsångsledare – nu står det klart att Sanna Nielsen fortsätter i Allsång på Skansen även nästa år.

Sin vana trogen valde artisten och programledaren att avslöja sina framtidsplaner i slutet av finalprogrammet på tisdagskvällen.

Sanna Nielsen byggde själv upp spänningen när hon inledde med orden:

– För mig har det varit en fröjd att få vara er allsångsledare under de här sex åren och under den här sommaren, tillsammans med min lilla sidekick som jag är superstolt över såklart, sade Sanna Nielsen och tittade på sin gravidmage.

Hela Skansen satt knäpptyst för att sedan få höra henne fortsätta:

– Jag vet att jag kommer gå in i en ny fas nu och livet kommer att förändras på så många plan, så i och med detta känner jag att det är så skönt att någonting kommer vara som vanligt nästa år. Så om ni vill så ses vi här nästa sommar och sjunger tillsammans, sa Sanna Nielsen i SVT-sändningen och möttes av vilt jubel från publiken på plats på Skansen.

Även i sociala medier har Nielsen efteråt mötts av hurrarop från tittarna efter beskedet.

LÄS MER: Känslostorm efter Sanna Nielsens framtidsbesked i SVT

Foto: SVT

Sanna Nielsen har verkligen gjort en kometkarriär som programledare de senaste åren. Som fullblodsproffs har hon lett massor av direktsändningar i SVT – alltifrån Melodifestivalen till julafton och Allsången. Samtidigt har hon hela tiden haft sin artistkarriär blomstrande vid sidan av de prestigefyllda tv-uppdragen.

Inför årets säsong av Allsång på Skansen berättade Sanna Nielsen om ett nära samarbete hon haft vid sidan av SVT-jobbet – med artistkollegan Linnea Henriksson.

Sanna Nielsens fina ord om Linnea Henriksson – efter samarbetet

I våras släpptes nämligen Sanna Nielsens senaste singel ”Tänker på dig” som hon skrivit tillsammans med just Henriksson och Alex Shield – ett samarbete hon hyllar.

– Det var helt underbart. Alex är en sångproducent som sjunger så jävla bra själv också, han sa att han skulle ”försöka få dig sjunga coolare”, och jag svarade bara ”well, lycka till”, haha. Linnea och jag satt hemma en hel dag och hon är så otroligt vänlig och fantastisk med ord. Hon har det så lätt för sig. Jag lärde mig jättemycket av henne och vi klickade så fint. Ett härligt samarbete som vi kanske fortsätter, vi får se, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

Tror du Linnea Henriksson skulle passa som framtida allsångsledare på Skansen?

– Ja, Gud ja! Hon skulle vara alldeles klockren, säger Sanna Nielsen i en intervju som gjordes inför årets allsångssäsong.

STOCKHOLM 20170711 Samuel Ljungbladh, Sanna Nielsen, Linnea Henriksson och Louise Hoffsten under Allsång på Skansen sommaren 2017. Foto: Erik Simander / TT

34-åriga Linnea Henriksson stod på scen redan 1995 när hon deltog i TV4-programmet ”Småstjärnorna”. Hon fick sedan sitt genombrott via ”Idol” 2010 och är i dag en firad och prisad popstjärna. Hon har bland annat röstats fram som ”årets artist” på P3 Guld-galan.

Huruvida Linnea Henriksson själv ställer sig till tanken att en dag bli allsångsledare på Skansen förblir oklart. Men den halländska artisten har i alla fall tidigare gjort stor succé som programledare för ”Musikhjälpen”.

Henriksson har tidigare också samarbetat musikaliskt med en annan Allsång på Skansen-programledare i form av Petra Marklund på låten ”Kidz”. Hon har också stått på Allsångsscenen två gånger som artist – så här såg det ut 2012 när hon framträdde med hitlåten ”Lyckligare nu”.

Hursomhelst kommer tv-tittarna få möta Sanna Nielsen även nästa sommar i rollen som allsångsledare på Skansen!

Vad tycker du om att Sanna Nielsen stannar som programledare för Allsång på Skansen? Vem tycker du skulle vara ett bra val som allsångsledare någon gång i framtiden? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!