Foto: SVT/TT

Sanna Nielsen sätter ner foten om graviditeten inför Allsång på Skansen – nu berättar hon

Sanna Nielsen är tillbaka i Allsång på Skansen.
Nu berättar folkkära programledaren om sina stora förväntningar inför att bli mamma.
– Det blir spännande att ta med lilla kulan på scenen i sommar, säger hon till Nöjeslivet och skrattar.

Hon har gjort stor succé och bjudit svenska folket på nostalgiska och nyare allsånger – sommar efter sommar.

Folkkära artisten Sanna Nielsen, 36, går nu in på sin sjätte säsong som programledare för SVT:s underhållningsflaggskepp om sommaren, Allsång på Skansen.

Men den här säsongen skiljer sig åt jämfört med föregående år.

Nu bär programledaren på ett ännu liv på scenen.

Sanna Nielsen går nämligen i väntans tider. Det var i slutet av maj som artisten och programledaren själv valde att gå ut med den underbara nyheten i sociala medier, att hon väntar barn för första gången.

På tisdagen är det premiär för Allsång på Skansen – och Sanna Nielsen är så där strålande glad när Nöjeslivet får en pratstund med henne några veckor dessförinnan.

– Jag mår jättebra, tack! Det blir spännande att ta med lilla kulan på scenen i sommar, säger Sanna Nielsen och skrattar.

Skånskan ser väldigt mycket fram emot allsångssommaren och menar att allt kommer gå bra.

– Jag är ju heller inte den första programledaren i världen som är gravid, säger hon.

Men detaljer om sin graviditet vill Sanna Nielsen hålla för sig själv – och inte prata om i media.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Samtidigt tackar hon för alla lyckönskningar hon fått.

– Jag har bestämt mig, med all härlig respons jag fått, att jag håller det för mig själv lite. Jag mår jättebra, tackar för all fin pepp som jag har fått in från alla människor. Men samtidigt har jag också en önskan om att graviditeten får vara helt personlig, säger hon till Nöjeslivet.

Hur går tankarna inför att bli mamma?

– Jag ser fram emot det, det ska bli jättespännande och så. Man tar det dag för dag, det är så mycket man förbereder sig på. Men det ska bli jätteroligt, det är ju det största äventyret i livet.

Får råd av vänner

Sanna, som kommer att leda Allsång på Skansen i åtta veckor under hela sommaren, berättar att hon också fått stöttning och tips från vänner som också varit mitt uppe i arbete under en graviditet.

– Jag pratar med alla mina kompisar som varit gravida, och en del säger att ”vi jobbade på fram till någon vecka innan förlossning”. Så länge man mår bra är det bara att köra. Jag mår jättebra och det här ska bli superkul.

Sanna Nielsen om nerverna inför Allsång på Skansen

Samtidigt medger Sanna Nielsen, som gör sin sjätte sommar som allsångsledare, att nervositeten nu infinner sig.

– Det är fantastiskt att stå här igen, men det är ingen som tror mig när jag steg in på scenen och sa att jag var lite nervös, säger Sanna Nielsen som slog igenom redan som tolvåring och under sin långa och framgångsrika karriär bland annat hunnit med att vinna Melodifestivalen och alltså tidigare lett Allsången i fem somrar.

– Man kommer ut på den här gigantiska scenen, tittar in i en kamera och känner att, nu är man där igen. Startskottet har gått, och jag tycker det är så härligt att det infinner sig en liten nervositet. Det är betydelsefullt för mig också att få leda det här ännu ett år. Det är en ära. Jag tror det är därför man blir så nervös, och förstås även för att man inte stått på scen på ett tag.

STOCKHOLM 20200804 Lena Philipsson och Sanna Nielsen under tisdagens Allsång på Skansen. Foto: Erik Simander / TT

Att få välkomna publik till scenkanten vid Sollidenscenen är någonting hon längtat under hela coronapandemin.

– Det blir en liten publik dock, men vi som står på scenen får lite reaktioner och det där härliga samspelet med publiken igen är tillbaka. Jag tycker att vi gjorde det fint även förra året, men vi är jättejätteglada att vi får samspelet med publiken på plats i år.

Allsång på Skansen betyder mer än någonsin nu?

– Jag tycker det, men även förra året. Att vi kan bjuda på underhållning i dessa tider. Att artisterna får komma till en scen och bjuda på sig själva. Man får som tittare se massa artister, och det är live… Det är lite magiskt över det. Betydelsefullt för alla.

det första programmet på tisdagen den 29 juni gästas Sanna Nielsen och Allsångens husorkester av komikern Per Andersson, artisterna Lisa Nilsson, Pernilla Andersson och Molly Sandén samt Anis Don Demina & Sami Rekik som gjort årets svenska låt till fotbolls-EM.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Vi säger stort lycka till, Sanna och alla artister i Allsång på Skansen!

Ser du också fram emot den nya säsongen? Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.