Foto: Erik Simander & Stina Stjernkvist/TT

Sanna Nielsens klockrena kontring – efter tittarens hårda krav på Allsången

Tittaren ville se Sanna Nielsen utbytt.
Då kontrade Allsång på Skansen-programledaren blixtsnabbt.
Nu berättar hon om sin framtid i SVT-klassikern.

Sanna Nielsen, 36, slog igenom redan som elvaåring när hon sjöng sin första låt ”Till en fågel” i Allsång på Skansen. Då var det Lasse Berghagen som var programledare – nu står hon själv längst fram på Sollidenscenen och axlar ansvaret i SVT:s sommarunderhållning.

Den folkkära artisten, som bland annat vunnit och programlett Melodifestivalen, sommarpratat i radions P1 och varit julvärd i SVT, går i år in på sin sjätte sommar som programledare i Allsången.

Hon tog över uppdraget efter artistkollegan Petra Marklund 2016 och har sedan dess hyllats för sin proffsighet och värme på allsångsscenen dit artister varje år bjuds in.

STOCKHOLM 20200728 Programledaren Sanna Nielsen och artisten Shirley Clamp under tisdagens Allsång på Skansen. Foto: Stina Stjernkvist / TT

I år kommer bland andra Vikingarna, Eagle-Eye Cherry, ”Tusse” Chiza, Charlotte Perrelli, Peter Jöback, Darin Zanyar till Skansen. I premiären den 29 juni är Lisa Nilsson och Molly Sandén de stora dragplåstren, liksom komikern Per Andersson.

LÄS MER: Hela listan – här är alla artister som gästar Allsång på Skansen sommaren 2021

STOCKHOLM 2020-07-07 Darin och programledaren Sanna Nielsen i tisdagens Allsång på Skansen. I år utan publik vid Sollidenscenen på grund av coronapandemin. Foto: Erik Simander / TT

Inför nästa veckas stora säsongsstart har Sanna Nielsen försökt peppa i gång tv-publiken. På sociala medier har hon lagt upp somriga bilder som SVT:s fotografer har tagit på henne på Skansen(?) för att på bästa sätt få ut budskapet om att det faktiskt är dags för allsång igen.

Tusentals tittare har sedan dess hört av sig till artisten och programledaren. De flesta är förstås väldigt taggade på att sommarens allsång från Stockholm ska dra i gång. På måndagarna visas som bekant ”Lotta på Liseberg” i TV4 medan ”Allsång på Skansen” kör på tisdagar i SVT1.

Men samtidigt är inte alla tittare som kommenterar lika entusiastiska. En tittare föreslår – på Sanna Nielsens Facebook-sida – att ”det är dags att byta allsångsledaren nu”. Sanna Nielsen har som bekant varit programledare i fem raka säsonger nu.

Detta har Nielsen själv reagerat på – och i ett svar till tittaren skriver hon så här:

– Jag förstår. Kan bli lite svårt nu när det är premiär på tisdag, men du kanske kan hoppa in? Men du jobbar säkert själv den dagen? Om det inte är så att du har fått någon kommentar på din sida om att det är dags att byta jobb? Nej, förlåt mig. Sådana dumheter skriver ju inte folk på andras sidor, skriver Sanna på Facebook och lägger till en blinkande, glad så kallad ”emoji” i slutet av kommentaren som fått tusentals gilla-markeringar och hurrarop av andra tittare.

Sanna Nielsen om framtiden i Allsång på Skansen

För Nöjeslivet berättar Sanna Nielsen inför allsångspremiären att hennes framtid som programledare för SVT-klassikern bestäms efter varje säsong – och vet inte hur länge hon själv vill stanna på posten.

– Jag har ingen aning, utan tar det säsong för säsong. Det är verkligen så jätteskönt att man är så fokuserad på det man gör just nu. Man vill inte tänka på det som händer sen. Jag har en jättefin dialog med SVT och allsångsredaktionen, säger hon.

Själv är hon väldigt spänd inför årets säsongsstart.

– 29 juni är det premiär och sedan håller vi på till 17 augusti. Vi är så jäkla pepp så det kommer bli bra det här.

Allsång på Skansen behövs mer än någonsin i dessa pandemitider?

– Jag tycker det. Även förra året var känslan så, att vi kan bjuda på underhållning i dessa tider. Att artisterna får komma till en scen, bjuda på sig själva…det är lite magiskt över det. Det är betydelsefullt för alla.

Stort lycka till med årets Allsång på Skansen, Sanna Nielsen!

Vad tycker du om detta – ser du fram emot en ny allsångssommar med Sanna på Skansen? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.