Foto: Instagram @sannanielsenofficial/Erik Simander, TT

Sanna Nielsens krav på SVT inför Allsång på Skansen – nu berättar hon

Sanna Nielsen är tillbaka i Allsång på Skansen.

Men 2020 års säsong blir minst sagt annorlunda.

Nu berättar den folkkära programledaren om stora utmaningarna på Sollidenscenen – och egna önskemålen till SVT.

– Det känns fantastiskt att det blir av ändå, säger hon till Nöjeslivet.

På tisdagen är äntligen Allsång på Skansen tillbaka i SVT klockan åtta.

Men den här omgången av sommarunderhållningen blir annorlunda.

Precis som för ”Lotta på Liseberg” i konkurrentkanalen TV4 blir det publikfritt på Skansen till följd av coronapandemin.

Programledaren Sanna Nielsen är ändå hoppfull inför premiären.

– Det känns fantastiskt ändå, måste jag först och främst säga. Så himla kul att det blir av, att vi kan göra detta. Och vi har så fina artister som kommer till oss, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

Sanna Nielsen inför premiären av Allsång på Skansen 2020

Hon medger dock att årets omgång av allsången i hjärtat av huvudstaden kommer att bli annorlunda.

– Det är speciellt med corona. Vi kan inte ha publik, och vår älskade publik kommer vi så klart sakna. Men nu är det så här det är, och jag är glad att vi kan göra detta ändå. Vi ska göra allt för att sprida sång och glädje till hela svenska folket. Det är det vi fokuserar på.

Vad kommer att bli de stora utmaningarna?

– Det är ju ingen publik, så man får ingen direkt bekräftelse i form av exempelvis applåder, och att vi sjunger inte tillsammans på det sättet. Det är den stora utmaningen. Samtidigt har vi alltid gjort programmet för alla tv-tittare också, man får inte glömma det. Vi har riktat oss mot en tv-publik under alla år. Det är där vi lägger vårt fokus.

STOCKHOLM 20190723 Programledaren Sanna Nielsen sjunger under femte avsnittet av säsongens Allsång på Skansen. Foto: Erik Simander / TT

Samtidigt poängterar Sanna Nielsen att hon är långtifrån ensam på Skansen.

– Det är ett stort gäng på scen och massa fina artister, kameramän med flera som gör det tillsammans.

Har ni några andra regler eller restriktioner ni måste följa på scen?

– Vi följer ju alla råd och restriktioner från Folkhälsomyndigheten. SVT är jättenoga med det där. Jag har inte varit med på de mötena, men kommer följa reglerna, säger Sanna Nielsen.

Sannas krav – för allsångerna: ”Det har jag varje år”

Hon går i år in på sin femte säsong som programledare för SVT:s sommarlångkörare – och Sanna medger att hon har en del önskemål på kanalen inför premiären. Det handlar bland annat om vilka allsånger som väljs ut inför varje säsong.

– Det har jag varje år, tillsammans med producent och kapellmästare. Vi sitter och väljer 90-100 låtar inför varje säsong och kollar framför allt på det som är klassiker, tradition och igenkänning. Sen försöker vi också förnya lite grann. Får varje år får vi ny publik, och då gäller det att se till att vi har allsång för de flesta, säger Sanna Nielsen.

Foto: Viktor Fremling /SVT

Stort lycka till med den nya säsongen, Sanna!

Tittar du på Allsång på Skansen? Är du glad över att sommartraditionen är tillbaka? Vad tycker du om premiärprogrammet? Skriv gärna en kommentar och dela vidare. ❤️