Foto: Instagram/SVT

Sanna Nielsens nya framtidsbesked – efter Allsång på Skansen: ”Jag hoppas…”

Sanna Nielsen går i mål med sin femte säsong som allsångsledare.

Nu avslöjar den folkkära artisten sin framtidsplan utanför tv-rutan.

Sanna Nielsen avslutar under tisdagskvällen sin femte säsong som programledare för Allsång på Skansen.

Samtidigt jubilerar den folkkära programledaren under kvällen – då hon leder sin 40:e raka direktsändning från Sollidenscenen i Stockholm.

Foto: SVT

Huruvida det blir en fortsättning som allsångsledare eller inte nästa år är i skrivande stund oklart. Men nu avslöjar artisten sina planer för den närmaste framtiden – efter alla sommartisdagar i SVT.

Melodifestivalvinnaren från 2014 har nämligen gått in i studion igen – för att spela in musik. Nu meddelar hon att fansen kan se fram emot musik från henne – och att det är på gång.

– Förhoppningsvis blir det senare i år. Det beror på hur det blir med allting, alla har mycket att göra. Vi jobbar på och spelar in, testar och skriver, det är en spännande period, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

Foto: SVT

Löftet till fansen: Ny musik på svenska

Hon förklarar att hon samarbetat med flera låtskrivare till de nya låtarna. Nu hoppas hon kunna släppa den nyinspelade musiken någon gång under resten av året.

– Jag hoppas det kan släppas i år. Det kommer vara på svenska i alla fall, säger Sanna, som i höst också är aktuell i musikalen ”Funny girl” på Malmö opera.

Mellan repetitionerna och de intensiva direktsändningarna från Skansen har Nielsen i sommar kunnat ta igen sig och hitta ny energi i sin trädgård. Där har hon också hittat sin nya hobby – nämligen att odla grönsaker.

– Att jag odlar beror på att vi nyligen flyttat, och här kan vi göra detta på ett annat sätt. Det är härligt att kunna äta det som man själv odlar. Vi kan verkligen ingenting om det här någon av oss, utan testar oss fram och slänger oss ut, haha.

View this post on Instagram

Hurra! Nu kör vi snart!!! Är ni redo? 😍 #allsångpåskansen

A post shared by Sanna Nielsen (@sannanielsenofficial) on

Sanna Nielsen: ”Det enda som är tråkigt den här sommaren är…”

Sanna Nielsen är uppväxt i den lilla orten Edenryd i de ostliga delarna av Skåne, men några ”gröna fingrar” har hon inte ärvt.

– Nej, jag har liksom inte växt upp med det. Mamma sa för några veckor sen att ”vi började odla när ni var små” men det var så längesen.

Att Sanna och sambon Joakim Ramsell trivs står klart. Men samtidigt har Nielsens stora jobb på SVT:s sommarflaggskepp satt stopp för resor hem till Skåne över sommaren.

– Det enda som är tråkigt den här sommaren är att inte få träffa familjen, men det tar vi igen med Facetime, säger hon.

Skriv gärna en kommentar och skicka din hälsning till Sanna Nielsen som under tisdagen alltså leder sin sista kväll som programledare för Allsång på Skansen – åtminstone för i år!

Dela gärna vidare och säg din mening – tycker du att Sanna ska fortsätta som allsångsledare även nästa år?