Foto: TT

Sanna Nielsens nya spännande framtidsbesked – efter alla år i Allsång på Skansen

Sanna Nielsen gör sig redo för sina två sista insatser som programledare i Allsång på Skansen.
Sen börjar uppladdningen inför nästa stora projekt – tillsammans med Marianne Mörck och Ann-Louise Hanson.
– Det ska bli så kul, säger hon.

På tisdagen är det dags för den näst sista direktsändningen i årets Allsång på Skansen.

Det blir också näst sista programmet med Sanna Nielsen som programledare – sedan lämnar den folkkära artisten över det tunga SVT-uppdraget till en ännu så länge inte klar efterträdare.

LÄS MER: SVT:s nya besked om Allsång på Skansen – då avslöjas Sanna Nielsens ersättare

Sanna Nielsen. Foto: SVT

Flera etablerade profiler har lyfts fram av tv-tittarna som möjliga efterträdare till Sanna Nielsen. Bland Nöjeslivets läsare, som uttryckt sin åsikt i frågan i sociala medier, tycks SVT-profilen Lasse Kronér vara ett populärt namn i sammanhanget.

Lasse Kronérs ord om Allsång på Skansen

För Nöjeslivet har ”Doobidoo”-programledaren tidigare kommenterat att hans namn lyfts fram i förhandssnacket av tittarna:

 Det är ju absolut hedrande att ens namn nämns i olika sammanhang såklart. Allsången är något som det har pratats om lite vid olika tillfällen i mitt liv.  Jag blir framförallt hedrad av att folk vill se mig i den rollen också. Det är ju glädjande att folk tycker att man har en sådan bredd att man skulle kunna göra även det, sade Lasse Kronér då, till Nöjeslivet.

Lasse Kronér
Foto: SVT

Han fortsatte:

 Om frågan skulle komma upp så är det nog något som jag tar med min arbetsgivare. Säger varken bu eller bä till media om det. Det är nog bättre att förhandla med arbetsgivaren om du förstår.

Även artister som Oscar Zia, Molly Sandén och John Lundvik har lyfts fram i spekulationerna.

LÄS MER: Benjamin Ingrossos kryptiska besked om Allsång på Skansen – första orden: ”Supersmickrande”

Sanna Nielsens framtidsbesked efter Allsången

För Sanna Nielsen väntar nu fortsatt satsning på musiken – redan efter Allsång på Skansen blickar hon framåt mot artistkarriären.

– Jo men den ser väl ljus ut, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet och ler innan hon berättar om sina planer efter Allsången:

– Efter det här börjar jag fokusera på min julturné, ”Min Sanna jul”, sen så åker jag ut med den november-december. Från och med slutet av januari till och med mars åker jag ner till Malmö opera och gör ”Funny Girl” igen.

STOCKHOLM 20220719 Linus Wahlgren, Helen Sjöholm och Sanna Nielsen under Allsång på Skansen. Foto: Maja Suslin/TT
STOCKHOLM 20220719 Linus Wahlgren, Helen Sjöholm och Sanna Nielsen under Allsång på Skansen. Foto: Maja Suslin/TT

2020 gjorde Nielsen succé i rollen som Broadwaystjärnan Fanny Brice i Funny Girl när musikalen sattes upp i Malmö. Nu återvänder hon alltså till rollen – där hon kommer spela mot bland andra Marianne Mörck och Ann-Louise Hanson.

– Det ska bli så kul. Vi gjorde ju det 2020 men fick avsluta på grund av pandemin. Men nu får vi göra det igen, säger Sanna Nielsen.

Hur är Marianne Mörck att jobba med?

– Nej men herregud! Man är ju star-strucked varje gång man hälsar på henne. Hon är så jävla rolig och trygg. Sen händer det alltid någonting på scenen som inte är planerat och inte står i manus eller någonting sånt. Man får alltid vara lite på tå, säger Sanna Nielsen.

Hon passar även på att hylla Ann-Louise Hanson.

– Wow, jag älskar den människan. Hon är en så briljant skådespelerska, alltså…jag blir alldeles till mig. Hon visar verkligen var skåpet ska stå. Det är en ynnest att få jobba med dem båda, säger Sanna Nielsen.

Vi önskar dig all lycka nu och i framtiden, Sanna! Tack för alla dina år som allsångsledare!

STOCKHOLM 20220607 Programledaren Sanna Nielsen presenterar artisterna till årets säsong av Allsång på Skansen. Foto: Pontus Lundahl / TT
STOCKHOLM 20220607 Programledaren Sanna Nielsen presenterar artisterna till årets säsong av Allsång på Skansen. Foto: Pontus Lundahl / TT

Vem vill du se som Sanna Nielsens efterträdare i Allsång på Skansen? Skriv gärna en kommentar!