SVT:s beslut för gravida Sanna – så görs Allsång på Skansen om: ”Vi kan inte…”

Nu är det snart dags för allsång igen.

Men programledaren Sanna Nielsens besked om att hon ska bli mamma har fått SVT att behöva tänka om.

– Det får vi ta vecka för vecka i sommar, säger projektledaren Per Rådelius, till Aftonbladet.

Det har hänt mycket kring ”Allsång på Skansen” de senaste veckorna. För bara några dagar sedan kom beskedet om vilka som står redo att greppa micken på Sollidenscenen i sommar.

Ett stjärnspäckat startfält med bland Peter Jöback, Vikingarna, Arvingarna och Lisa Nilsson i spetsen.

Dessutom presenterades det att Benjamin Ingrosso får det ärofyllda uppdraget att ta över under ”Allsångsscenen är din” – något som väckte en del reaktioner.

Men den kanske största nyheten av dem alla kom redan innan vi fick reda på vilka som medverkar i årets säsong av Allsången. 

I slutet av maj kom nämligen, programledaren, Sanna Nielsen med det härliga beskedet att hon väntar barn.

”Så många fina äventyr jag har fått uppleva och har framför mig, men det absolut största och finaste äventyret är att jag kommer få bli mamma till vårt lilla mirakel”, skrev Sanna på Instagram.

Sanna fortsätter att leda allsången

Då visste vi inte exakt hur Sannas gravid-lycka skulle påverka hennes medverkan i årets program.

Men i ett mejl till Nöjeslivet skrev programmets exekutiva producent, Per Rådelius, så här:

”Ja, så fantastiskt roligt att Sanna väntar barn. Vi planerar i dagsläget för att Sanna ska genomföra hela säsongen av Allsång på skansen 2021. Jag ser fram emot en härlig allsångssommar”.

I en intervju med Nöjeslivet förklarar den folkkära programledaren hur det känns att hon nu, som gravid, ska fortsätta att leda programmet genom sommaren.

– Det blir spännande att ta med lilla kulan på scenen i sommar, säger Sanna Nielsen och fortsätter:

– Jag är ju heller inte den första programledaren i världen som är gravid.

Sanna Nielsen
Foto: SVT

SVT får tänka om

Glädjebeskedet om att Sanna nu alltså väntas leda programmet för sjätte säsongen – med ett litet mirakel i magen – gör att SVT behöver vara ännu mer på tårna i sitt upplägg. Vilket även Aftonbladet rapporterat om.

Produktionen meddelar att man får vara uppmärksamma på den gravida programledarens välmående.

– Det är klart att vi måste ta hänsyn till att hon väntar barn, det måste vi ta hänsyn till. Vi kan inte säga att ”nu ska vi göra en härlig steppdans, Sanna kom igen nu” det går ju inte, säger projektledaren Per Rådelius med ett skratt till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi måste naturligtvis lyssna, med all respekt, för hur hon mår hela tiden och vilken ork hon har och inte och så vidare. Det får vi ta vecka för vecka i sommar, säger han till tidningen

Tisdag 29 juni drar det igång – då står bland annat Lisa Nilsson och Molly Sandén på scenen.

Vi är så glada för din skull Sanna och ser så mycket fram emot årets allsång! Gör ni också det? Lämna gärna en kommentar på Facebook.