Tommy Körbergs vägran – inför finalen i Allsång på Skansen: ”Då har jag ingen chans att…”

Tommy Körberg gästar Allsång på Skansen i säsongsfinalen.
Nu hyllar han programledaren Sanna Nielsen – som gör sitt sista program.
Samtidigt finns det en fråga han inte vill svara på inför Allsången.
– Då har jag ingen chans att ändra mig, säger han till Nöjeslivet.

Tommy Körberg har genom åren varit en av SVT:s mest flitigt inbjudna gästartister i Allsång på Skansen.

Senaste gången han framträdde på Sollidenscenen var förra sommaren när han överraskade under Benjamin Ingrossos ”Allsångsscenen är din”-show.

Nu återkommer Körberg till Skansen. I säsongsfinalen av Allsången uppträder den folkkäre artisten i Sanna Nielsens allra sista avsnitt som programledare.

STOCKHOLM 20210817 Sanna Nielsen och "Phantom of the Opera" Martin Redhe Nord under Allsång på Skansen. Foto: Stefan Jerrevång / TT
STOCKHOLM 20210817 Sanna Nielsen och ”Phantom of the Opera” Martin Redhe Nord under Allsång på Skansen. Foto: Stefan Jerrevång / TT

Tommy Körbergs ord inför Allsång på Skansen

Han är laddad inför uppdraget.

– Det är jättekul. Jag har varit med väldigt många gånger. Första gången jag stod här var 1966. Popbandstävling. Sen var jag med på Bosse Larssons tid -69, -70. Så jag har ju varit med… jag kan inte räkna, men mellan 15-20 gånger tror jag. Blir en inventarie här, säger Körberg till Nöjeslivet.

Det är väl ett tecken på att du gör någonting bra, att du får komma tillbaka?

– Ja, så länge jag får komma tillbaka är det bra.

Den karismatiske sångaren som Nöjeslivet möter under en pressträff i juni vill dock inte svara på en specifik fråga inför sin medverkan i SVT-showen: Nämligen vilka låtar han kommer att sjunga.

Vad kommer du bjuda på här på allsångsscenen? 

– Det får man inte berätta. Eller jag vill inte berätta, för då har jag ingen chans att ändra mig, säger Tommy Körberg och skrattar.

Vad säger du om Sanna Nielsen som programledare?

– Bra, jättebra! Pigg och fräsch!

LÄS MER: Sanna Nielsens ord om sin efterträdare i Allsång på Skansen – nu bryter hon tystnaden: ”Jag vill varken…”

STOCKHOLM 2022-06-06 Tommy Körberg uppträder under det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Skansen. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 2022-06-06 Tommy Körberg uppträder under det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Skansen. Foto: Henrik Montgomery / TT

Tommy Körbergs intensiva höst

Framtiden blir intensiv för den folkkäre artisten. I sommar väntar nämligen flera spelningar för Körberg, berättade han i samband med Allsång på Skansens presskonferens i mitten av juni.

– Jag ska ut med min pianist Carl Flemsten och göra duokonserter på västkusten bland annat, på Bomans i Trosa, sen ska jag ha en kortare turné med Bohuslän Big Band. Sen går jag in på teatern igen med ”Grande finale” i oktober, och sen avslutar jag året i Ersta kyrka med Gustaf Sjökvists kammarkör och Calle. Vi ska sjunga adventskonserter, säger Körberg.

Oj, vilket fullspäckat år! Du orkar med det i alla fall?

– Ja, det är väl bra? Jadå, jag har ju inte fyllt 80 än, hehe.

LÄS MER: Tommy Körberg bryter tystnaden efter Abbas London-show – passningen till Benny Andersson

Visst ser vi fram emot att se Tommy Körberg på allsångsscenen igen? Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!