Världsstjärnan bländar publiken på Liseberg – titta nu när han vänder sig om och river av klassikern

Världsstjärnan klev in på scenen – och bländade publiken i ”Lotta på Liseberg”.
Men bakom kulisserna kämpade han med nervositeten, skrev Aftonbladet.

Nu på måndagen är det sändningsuppehåll för ”Lotta på Liseberg” – och vad passar då bättre än att blicka tillbaka på underhållningen som varit i showen.

LÄS MER: Därför försvinner ”Lotta på Liseberg” plötsligt

Året var 2016 och tv-produktionen bakom ”Lotta på Liseberg” i TV4 kunde stolt presentera en världsstjärna på scenen.

Programledaren Lotta Engberg berättade då att artisten i fråga var en idol även för henne – och att hon på 90-talet fått en autograf av honom.

Det handlade om den amerikanske balladkungen Michael Bolton, 68.

– 1994 såg jag Michael Bolton live för första gången och när han sjöng kunde jag inte sitta kvar på min plats utan trängde mig längst fram till scenkanten och fick sen en autograf efter konserten, sade Lotta Engberg.

Foto: Youtube/TV4

För fem år sen fick hon chansen att välkomna Bolton till sin scen på Liseberg – och det blev förstås en stor succé. Än i dag är klippet med Bolton det mest sedda på Youtube, av alla låtar från ”Lotta på Liseberg”.

Michael Bolton om besöket på Liseberg

Michael Bolton föddes i New Haven, Connecticut år 1953, har sålt över 50 miljoner album och toppat listor över hela världen. Balladklassiker som ”When a Man Loves a Woman”, ”How Can We be Lovers” och ”How am I Supposed to Live Without You” har alla sjungits in av Bolton med sin karaktäristiskt hesa röst. Och trots sin stora erfarenhet, erkände han efteråt att framträdandet i TV4 gjorde honom nervös bakom kulisserna.

– Jag blir lite nervös när det är live-tv, men bandet var fantastiska vilket hjälpte mig att slappna av. Det blev en underbar show, sade han då till Aftonbladet.

Senare den sommaren skulle han dessutom åka ut på turné tillsammans med Robert Wells och ”Rhapsody in Rock”. I intervjun med Aftonbladet hyllade han Sveriges musikskatt.

– Den svenska gåvan och talangen har alltid varit stor när det handlar om att skriva och producera musik. Så har det varit ända sedan jag var här på 90-talet, sade Bolton till Aftonbladet och fortsatte:

– Och min relation till Sverige har blivit ännu mer personlig nu när jag jobbar så tätt med många svenskar. Sverige har en speciell plats i mitt hjärta.

När han så ställde sig på Lisebergs stora scen framförde han två klassiker.

Bolton sjöng When a man loves a woman i Lotta på Liseberg:

Dessutom fick publiken höra ”How am I supposed to live without you”:

Wow, vilken härlig skönsång! Dela gärna vidare inlägget om du också uppskattar allsången på Liseberg med Lotta Engberg.

Programmet har uppehåll på måndagen på grund av fotbolls-EM och återkommer nästa vecka.