Världsstjärnans ursäkt till Lasse Berghagen – efter stölden

När Lasse Berghagen var programledare på ”Allsång på skansen” 2002 kom en världsartist på besök.

Men på scenen blev Berghagen bestulen på sina ägodelar av världsartisten, som efter uppträdandet satte sig på motorcykeln och drog iväg.

Nu, 17 år senare, ber artisten om ursäkt.

Lasse Berghagen var programledare för ”Allsång på skansen” mellan åren 1994-2003. Han hade många artister på besök och bland de fanns världsartisten Wyclef Jean, en haitisk-amerikansk musiker. I programmet ”Sveriges bästa” berättar Berghagen om mötet med Wyclef.

”Hade gällivarehäng”

Wyclef länsade nämligen Lasse Berghagens garderob i form av bälte och kavaj. Wyclef skulle göra volter på scenen och Lasse Berghagen erbjöd sitt skärp så att byxorna skulle sitta kvar på.

– Han hade inget skärp i byxorna, och hade gällivarehäng, så jag tänkte att gör han en flick-flack så hamnar brallorna vid Globen någonstans. Så jag sa ”ta mitt skärp för säkerhets skull”. Så han tog mitt skärp och satte på sig det, och så tog han min kavaj, den där blå jag hade på den tiden, berättar Lasse Berghagen i ”Sveriges bästa”

Men bältet blev bestulet

Efter framträdande gav Wyclef tillbaka kavajen, men sedan stack han ner bakom scenen, satte sig på sin motorcykel och försvann. Och bältet var också borta, med glimten i ögat är det inget som Lasse Berghagen verkar ha saknat. Men han fick en stor överraskning trots allt.

Överraskar Berghagen

I programmet ”Sveriges bästa” överraskade Gry Forsell med ett klipp på Wyclef Jean. Han bad om ursäkt och hade även skickat en gåva till Berghagen.

– Lasse Berghagen! Det är Wyclef Jean. Det var länge sedan. Först vill jag gratulera dig till nomineringen. Lyssna… Bältet. Jag ber om ursäkt, jag vet att du inte fick bältet tillbaka. Jag har haft riktigt dåligt samvete. Som en rappare kan man inte gå utan bälte, så jag skickar dig ett nytt bälte med en gång, säger Wyclef Jean i klippet.

Fick ett bälte i strass

Där efter tar Gry Forsell fram ett svart läderbälte med texten ”Wyclef Jean” på i strassbokstäver. Lasse Berghagen kan inte hålla sig för skratt.

– Det är helt otroligt! Om jag ska komma upp till dig på Skansen någon gång så ska jag ha på mig det här, lovar Lasse Berghagen till Sanna Nielsen i programmet.

Se programmet här: Sveriges bästa

Är det inte underbart att se hur artister återförenas med varandra? Med glimten i ögat gjorde världsartisten ”rätt” för sig och skickade ett nytt bälte med ett roligt meddelande.

Jag tror inte alls att Lasse Berghagen tog illa upp, av programmet att döma verkar han bara vara rörd att Wyclef Jean kom ihåg incidenten och som valde att återkoppla på det här fina viset. Det här är den Lasse Berghagen vi alla älskar – som på ett jordnära och roligt sätt anammar andra människor. Håller du med om det så sprid detta vidare för att hedra honom!