Foto: Maja Suslin & Janerik Henriksson/TT

Anders Berglunds ärliga besked – så är relationen egentligen med Wells och Harrysson efter alla år

De var stora tittarfavoriter i SVT under 1990- och 2000-talet.
Så här är Anders Berglunds relation till Så ska det låta-kollegorna Robert Wells och Peter Harryson i dag.
– Vi hade mycket kontakt där inför turnén, säger han till Hänt.

De hade hand om ”Så ska det låta” från starten 1997 och i stort sett varje säsong fram till 2005.

Mångårige musikern och schlagerdirigenten Anders Berglund, 73, gjorde stor succé tillsammans med pianokungen Robert Wells, 59, och programledaren Peter Harryson, 73. De ledde showen som sändes under helgerna och lockade storpublik på SVT varje veckoslut.

I dag har det gått 16 år sedan de senast spelade in ”Så ska det låta” ihop – och i somras berättade Wells för Nöjeslivet att han fortfarande har en del kontakt med framför allt Berglund.

 Jag och Anders har mycket kontakt. Vi har ju känt varandra i över 30 år. Men han bor i Spanien och är bara hemma i bland. Men när vi väl ses är det precis som alltid. Även om vi inte ses ofta är vi goda vänner, sade Robert Wells till Nöjeslivet.

Stockholm, Sverige, 2001-09-06. Tv-programmet ” Så ska det låta” inför säsongen som sändes år 2001. Robert Wells, Peter Harryson och Anders Berglund ledde programmet. Foto: Maja Suslin/TT

Trion skulle egentligen ha gett sig ut på en gemensam turné under fjolåret – men då kom coronapandemin i vägen.

LÄS MER: Efter 30-årig vänskap – Robert Wells avslöjar verkliga relationen med Anders Berglund

 Nu har jag tyvärr inte så mycket kontakt med Peter. Jag tror inte att Peter gör så mycket just nu, sade Wells då och förklarar att de ändå hann ses och repetera en del före den uppskjutna turnén.

 Det lilla vi hann ses alla vi tre var fantastiskt roligt. De var som om tiden hade stått helt stilla. Det var trots allt några roliga år med de där farbröderna i ”Så ska det låta”, sade Wells till Nöjeslivet.

Berglund om relationen med Wells och Harryson i dag

Söderkisen Anders Berglund berättar att trion hade en hel del kontakt ifjol – när de skulle ha gett sig ut på gemensam turné.

– Vi hade mycket kontakt där inför turnén. Sedan blev det som det blev, nu hörs vi ibland som hastigast. Peter bor i Göteborg, så det blir mer på sociala medier och på telefon som vi hörs, säger Anders Berglund till Hänt.

Ett tag hade han och Robert Wells planer på att starta upp en egen podcast, ett slags radioprogram, berättar han.

– Det här inte hänt så mycket mer, faktiskt. Den här podd-grejen kom i samband med att vi inte hade så mycket att göra. Just nu ligger planerna på is. Men vi får se om vi får snurr på det där så småningom, säger Berglund till Hänt.

STOCKHOLM 20160906 ”Stjärnklart”-konceptet är inne på sitt 30:e år. Anders Berglund är en av deltagarna i showen i vinter. Foto: Janerik Henriksson / TT

Anders Berglunds återkomst: ”Fantastiskt och lite overkligt”

Berglund var kapellmästare under Melodifestivalen under inte mindre än 15 säsonger (!) och genom åren har flera, kanske lite nostalgiska, tittarröster höjts för att schlagertävlingen borde ta tillbaka greppet i direktsändningarna. Under 2000-talet har orkestern skrotats i SVT-tävlingen – samtidigt som Sverige också haft stora framgångar i Eurovision Song Contest med segrar både 2012 och 2015.

Här kan man se hur det såg ut när Berglund var kapellmästare i Europafinalen med Carola Häggkvist och ”Fångad av en stormvind”:

Berglunds härliga framtidsbesked – julturné i vinter efter lång väntan

Nu kan Berglund glädja sig åt att nyligen ha fått möta publiken på scenen igen, efter att pandemirestriktionerna lättat.

– Det var fantastiskt, men samtidigt lite overkligt att stå där. Det sade alla artister och musiker sinsemellan. Det var väldigt speciellt att gå ut på scenen.

Efter över ett år utan någon scen eller publik, ler nu åter musiklivet mot den glade pianisten. Berglund kan nämligen se fram emot en vinter på vägarna tillsammans med Emmi Christensson och Christian Svarfvar. De ger sig ut i landet på en julturné.

Hur minns du ”Så ska det låta” med Anders, Robert och Peter, brukade du titta på SVT-klassikern? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!