Benjamin Ingrossos stora nyhet: ”En dröm som gått i uppfyllelse”

Benjamin Ingrosso, artist. Foto: Jonas Ekströmer/TT & Claudio Bresciani/TT

Benjamin Ingrosso, artist. Foto: Jonas Ekströmer/TT & Claudio Bresciani/TT

Benjamin Ingrosso har haft ett lysande år.
Nu vill artisten kröna 2024 på ett mycket speciellt vis.

Under våren åkte Benjamin Ingrosso ut på sin första Europaturné. Totalt blev det 12 spelningar i Tyskland, Nederländerna, England, Frankrike, Danmark, Norge, Italien, Spanien och Finland. Innan sommarens hyllade och på många håll utsålda turné i Sverige, som avslutades på Stockholms stadion i augusti.

Nu siktar artisten, som också gjorde ett bejublat framträdande i Eurovision Song Contest i Malmö i maj, på att kröna året på ett speciellt vis. Den 25 oktober släpper han nya skivan ”Pink Velvet Theatre”.

Benjamin Ingrosso om nya albumet ”Pink Velvet Theatre”

Studioalbumet blir den unge popstjärnans femte i ordningen.

– Jag har jobbat med ”Pink Velvet Theatre” i över två år och det här albumet är första kapitlet på en mycket längre historia. Har man varit på någon av mina konserter under det senaste året har man kunnat höra delar av den nya musiken, men det känns fantastiskt att äntligen kunna dela den med alla, säger Benjamin Ingrosso i ett uttalande.

Albumprocessen är nu helt klar, och ”Benji” ser fram emot att få dela med sig av den nya musiken till fansen. På plattan finns även redan släppta singlar som ”All my life”, ”Honey boy” och ”Look who’s laughing now” med.

– I dag blev det äntligen färdigt och redo att skicka in. Albumet som kommer ut 25 oktober har jag har lagt min själ och mitt hjärta i sedan 2021, skriver Benjamin Ingrosso på sin Instagram.

Han fortsätter:

– Att få uttrycka alla mina känslor och visioner tillsammans med människor jag beundrar och hämtar inspiration från har varit en dröm som gått i uppfyllelse. Dagar, nätter och otaliga timmar – det har inte funnits ett enda ögonblick där jag inte har vänt ut och in på det här albumet, tvingats ”kill my darlings”, skrivit om, återbesökt gamla idéer och drivit min kreativitet ytterligare. Jag har aldrig ägnat så mycket kärlek och tid åt ett projekt som jag har till det här! Mycket passion, ja, men också en överväldigande mängd känslor, skriver Ingrosso på Instagram.

Han betonar att albumet, som består av 14 låtar, är en helhet. Titeln på skivan är en passning till Benjamins förflutna – han har nämligen alltid uppskattat teatern.

– Pink Velvet Theatre är för mig en musikupplevelse som är tänkt att lyssna på från början till slut, fylld med gömda påskägg. Varje ljud, melodi, text och brus finns där av en anledning! Som barn brukade jag sitta på en teater och förflyttas till en annan värld, skriver Ingrosso.

LÄS MER

Exit mobile version