Foto: TT/Shutterstock

Benny Anderssons oväntade samarbete med Elton John – draget med världsstjärnan får fansen att häpna

Här är samarbetet som får Abba-fansen att häpna.
Benny Andersson gör nu gemensam sak med Elton John.
Klippet har redan delats vidare tusentals gånger på nätet.

Benny Andersson gör gemensam sak – med Elton John, skriver det internationella musikmagasinet NME.

De två världsartisterna som båda slog igenom stort under 1970-talet, Benny som medlem i Abba, Elton John som soloartist.

STOCKHOLM 20150903 Benny Andersson och Björn Ulvaeus inför "Kristina från Duvemåla" på Cirkus 2015. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20150903 Benny Andersson och Björn Ulvaeus inför ”Kristina från Duvemåla” på Cirkus 2015. Foto: Henrik Montgomery / TT

Efter att Abba nyligen gjorde comeback med ”Voyage” – den första skivan på fyra decennier av Benny, Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad, har den svenska supergruppen varit högaktuella i London där deras avatar-show ges.

I Storbritannien har Abba sedan länge varit ett omåttligt populärt inslag i landets populärmusikhistoria. Det har även en av landets egna artister – Elton John, som blev adlad av drottning Elizabeth 1998.

Elton John erhöll 1995 Polarpriset i Stockholm – musikpriset som är instiftat av Stikkan Anderson, musikförläggaren som grundade Abbas skivbolag Polar och var med redan från starten i kvartettens lysande internationella karriär.

Benny Andersson och Elton John i samarbete

Och nu finns alltså ytterligare en, ny, koppling mellan Abba och Elton John.

Tidigare i veckan släpptes ett samarbete mellan Benny och Elton John. De båda pianogenierna ses i videoklippet spela en så kallad ”mashup”, en mix av låtarna ”Chiquitita” och Elton Johns ”Benny and The Jets”.

Elton John. Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com
Elton John. Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Videoklippet, som är 13 sekunder långt, har redan fått stor spridning på det sociala medie-nätverket Tiktok, där fansen är lyriska efter att ha hört popikonerna göra oväntad gemensam sak.

Klippet har lagts upp av såväl Abbas officiella konto på appen, liksom Elton Johns. På Abbas sida har klippet över 450 000 gilla-markeringar och tusentals delningar och positiva kommentarer.

”Detta samarbete är ikoniskt”, skriver en användare i en kommentar till klippet.

Flera tittare skriver också att de hoppas få höra mer av denna duo i framtiden.

@abba

Heard that ’Chiquitita’ was trending again…with @Elton John! #ABBA #pop #piano

♬ Benny and Chiquitita – reymifasol

Underbart! Dela gärna vidare inlägget om du också uppskattar dessa pianokungar och popgenier!