Björn Skifs sjuk – folkkäre artisten tvingas ställa in

Björn Skifs, 73, har drabbats av förkylningssymptom.

Nu tvingas den folkkära artisten ställa in sin medverkan i ”Bingolottos” uppesittarkväll. Detta bekräftar Björn Skifs i en intervju med Aftonbladet.

Bingolotto är en av TV4:s riktiga långkörare, som har sänts ända sedan 1989. Kanske inte minst uppesittarkvällen den 23 december är en riktigt en stark tradition i de svenska hemmen, ett program som lockar miljontals tittare varje år.

Och trots att julen inte riktigt blir som vanligt i år, kommer TV4 traditionsenligt att sända uppesittarkvällen med start klockan 19.30 dagen före julafton.

Sedan tidigare står det klart att artister som Anders Ekborg, Dotter, Måns Zelmerlöw, Arvingarna, Kadiatou samt David & Kristina Lindgren kommer att gästa Bingolotto för att sjunga in julen och spela bingo med tittarna.

Men en som tvingats lämna återbud, är den folkkära artisten och underhållaren Björn Skifs.

björn skifs
STOCKHOLM 2018-01-18 Björn Skifs ger sig ut på Sverigeturné i höst. Efter fem säsonger med föreställningen ”Skifs – Lite nu och då” på Göta Lejon i Stockholm lovar Björn Skifs ett större band, med glamour och en musikalisk tidsresa när han ger sig ut på turné. Foto: Marc Femenia / TT / kod 10570

Björn Skifs sjuk – hoppar av Bingolotto

Anledningen är att Björn Skjfs har drabbats av förkylningssymptom. Och med tanke på den rådande coronapandemin, tar 73-åringen nu det säkra före det osäkra och ställer in sin medverkan i Bingolottos uppesittarkväll.

– Det är en vanlig bondförkylning, men i dessa tider vill man inte riskera nånting. Jag har ställt in flera saker på grund av att man ska vara försiktig. Det är bara så, säger han till Aftonbladet.

Skifs vill inte gå in närmare på om han har beställt eller gjort något coronatest. Däremot berättar artisten att han hoppas och tror på ett snabbt tillfrisknande.

– Ja men det här nog snart över det här, det hoppas jag verkligen. Men man får vara försiktig. Även om man är helt frisk så måste man vara det, säger Björn Skifs.

björn skifs
ESKILSTUNA 20200229 Björn Skifs på scen under Andra chansen i Melodifestivalen i STIGA Sports Arena. Foto: Naina Helén Jåma / TT kod 11880

Ersätts av Peter Jöback

I stället kommer Björn Skifs nu att ersättas av Peter Jöback i programmet.

– I dessa tider är det extra viktigt att sätta hälsan i första hand, säger John Sarafian, pressansvarig för Bingolotto, till Aftonbladet.

Så tråkigt, nu hoppas vi på ett snabbt tillfrisknande för Björn. Krya på dig!

Dela gärna för att skicka dina styrkekramar.