Björn Skifs stora glädjebesked till fansen – gör comeback med ny julskiva

Stora överraskningen till fansen – efter långa tystnaden.
Björn Skifs gör comeback.
Den folkkäre artisten släpper ny julskiva, skriver TT.

Det har varit tyst om Björn Skifs, 74, under en tid. Den Vansbrobördige artisten gjorde stor succé på Melodifestivalens scen i början av 2020 innan samhället stängde ner till följd av coronapandemin. Då sjöng han tillsammans med Tomas Ledin och rev ner publikens och tv-tittarnas stora jubel.

ESKILSTUNA 20200229 Björn Skifs under lördagens genrep inför deltävlingen Andra chansen i Melodifestivalen i STIGA Sports Arena. Foto: Naina Helén Jåma / TT

”Precis som för alla andra i branschen har det ju varit en väldigt lugn och oproduktiv period för Björn under pandemin”, skrev Björn Skifs management på artistens Facebook-sida i somras.

Men nu kommer den folkkäre artisten ut med ny musik. Skifs har spelat in ett nytt julalbum med titeln ”It’s Christmas”. Skivan, på vilken det bara finns nya jullåtar, släpps 26 november.

– Det finns ju otroligt många julskivor, men inte så många med originalmusik. Ofta återkommer samma låtar på de här skivorna, och att det här är nyskriven musik var det som verkligen lockade mig och fick mig att göra ett lappkast. Det här är en sorts julskiva som jag verkligen står för, säger Björn Skifs till TT, uppger GP.

Foto: Wikimedia commons

Men Skifs kommer inte att ge sig ut på vägarna i samband med julen. I stället får fansen vänta till våren, då flera av hans sedan tidigare uppskjutna konserter kommer att bli av. Detta så klart till följd av lättnaderna i restriktioner på grund av det förbättrade coronaläget i landet.

Skifs längtan efter jular med barnbarn: ”Väntar ivrigt”

Julen kommer Björn att fira tillsammans med hustrun Pernilla och resten av familjen – och den folkkäre artisten avslöjar att han ser fram emot en särskild, framtida ”julklapp” …

– Vi håller julen ganska högt hemma och har våra egna traditioner som till exempel fackeltåg. Våra vuxna söner har ju flyttat hemifrån, men de har verkligen tagit med sig och sugit i sig det sätt vi brukar fira jul på. Vi har inte fått några barnbarn än men väntar förstås ivrigt på att det ska bli ännu en generation som kan ta över våra traditioner, säger han.

Ser du fram emot att få höra ny julmusik från Björn Skifs? Dela gärna vidare artikeln!