Carola stöttar unge Mello-finalisten – här är hennes starka hyllning: ”Segern är redan vunnen”

Nu är det inte långt kvar till årets stora musikhändelse – finalen av Melodifestivalen 2019. Under lördagskvällen gör stora namn som Arvingarna, Jon Henrik Fjällgren och Lisa Ajax upp, men även en hel del nykomlingar som just påbörjat sin förhoppningsvis långa musikkarriär.

En av dessa är Bishara Morad, festivalens yngsta deltagare med sina blott 16 år, lika gammal som Carola var när hon framförde Främling.

Bishara stöttas nu av ingen mindre än schlagerdrottningen Carola, som väljer att höja pojken till skyarna på sin Instagram.

Man skulle kunna säga att Carola Häggvist är schlager personifierad. 16 år gammal gjorde hon sig själv till rikskändis för resten av livet, när hon framförde ikoniska låten ”Främling”, i Melodifestivalen 1983.

Carola
Foto: Pontus Lundahl/TT

”Segern är redan vunnen”

Här om dagen lade hon upp ett nostalgiskt inlägg på Instagram om allt gott ”Mellon” gett henne. Hon skriver bland annat att ett deltagande i Melodifestivalen är ett forum för genombrott med stor slagkraft, samt att yngre kan få luta sig mot erfarna.

Inte helt väntat passar Carola på att hylla årets yngsta Melodifestivalen-finalist – Bishara Morad.

”Men så har vi den oslipade vackra diamanten Bishara som man bara älskar i sin ’oskuldsfullhet’ och stora musikalitet. Oavsett plats i finalen på lördag så har du ändå slagit igenom Bishara! Ditt startskott har redan gått och ditt lopp har redan börjat.. och du har varit redo att springa den länge trots din unga ålder”, skriver Carola och fortsätter:

”Just ’för en tid som denna!’ Du vet vem du tillhör. Segern är redan vunnen. Nu springer du med facklan! Go go go. Love & grace. Trust your heart. Jag står med dig i hjärtat och känner med dig.. been right there – where you are. And I’m still running with the torch! Never stop. ”

Stora ord för en så stor artist och ikon. Dela Carolinas fina hyllning om du håller med.