Carolas tvärvändning med sonen Amadeus – nya beskedet: ”Nu händer det”

Juldrömmen har blivit till verklighet för Carola Häggkvist.
Här är stjärnans nya besked tillsammans med sonen Amadeus Sögaard.
– Nu händer det, skriver hon.

Det var tidigare i år som Amadeus Sögaard, 22, släppte sin debutsingel ”Exhibition”. Sedan dess har artisten, som också till vardags är fotbollsspelare i Brommapojkarna, släppt flera låtar.

Amadeus Sögaard växte upp i en av Sveriges mest omskrivna familjer, som son till stjärnan Carola Häggkvist och Runar Sögaard. De var under en period Sveriges kanske mest kända par och 1998 fick de sonen Amadeus.

Carola om Amadeus beslut: ”Betydde mycket för honom”

När han tidigare i år gav ut musik för första gången var det så klart en stolt mamma som uttalade sig. Hon poängterade också hur viktigt det var för sonen att få skriva musiken själv – utan hennes inblandning. Carola som har vunnit Melodifestivalen inte mindre än tre gånger och 1991 tog hon dessutom hem Eurovision Song Contest till Sverige med ”Fångad av en stormvind”.

– Det betydde mycket för honom att kunna bevisa att han kan göra det utan sina föräldrars inblandning. Han har verkligen gjort det själv, sade Carola efter att Amadeus släppt sin debutsingel, till Expressen.

Då förklarade Carola Häggkvist att de inte hade några planer på att göra musik tillsammans.

SOLLIDEN 20210713 Kungafamiljen på plats. Kung Carl-Gustaf, prins Daniel, drottning Silvia med Carola under Solliden Sessions på tisdagskvällen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

– Där är det nog viktigt för honom att få vara självständig, sade Carola.

Men nu har det alltså hänt! Mor och son har gjort musik tillsammans. Efter alla år gör Amadeus och Carola gemensam sak när det kommer till det musikaliska – och nu får svenska folket höra resultatet.

Carolas vändning med Amadeus – släpper jullåt

På Instagram avslöjar Carola nu att Amadeus varit med och skrivit hennes nya jullåt ”Komma hem till julen”, som man kan höra ett litet smakprov av nedan. Carola som dessutom är aktuell med egna showen ”Jul med Carola” i vinter.

– Nu händer det! skriver Carola på Instagram och fortsätter:

– ’Komma hem till julen’ skriven av min son Amadeus och Samuel Lundell, producent. Älskar pre-chorus (bryggan innan refräng): ’Längtat till att få känna friden, väntat så länge på den tiden.. då vi kan börja om på nytt igen. Refräng: För nu är det jul igen, äntligen får vi komma hem till jul igen, samlas tillsammans och komma som vi är, andas ut för jag vet att allt blir bra till slut, det är jul igen, äntligen får vi komma hem till julen.

Amadeus Sögaard släppte nyligen nya singeln ”Heal” som handlar om hur det är att hamna mellan föräldrar i en skilsmässa. Han gästade då TV4:s ”Efter fem” och berättade om känslorna inför detta.

– Det är kanske det mest privata jag skrivit hittills. Det handlar mycket om hur det är att växa upp som ett skilsmässobarn, att ha två föräldrar där man har ibland lite olika sidor att ta ställning till. Det är bara som för mig som växte upp med två föräldrar i offentligheten, utan det tror jag väldigt många kan känna igen sig i. Hur är det som barn att hamna mitt emellan sina föräldrar, sade Amadeus i TV4 och fortsatte:

– Det jag vill förmedla med låten är att det får vara jobbigt, men det kommer att bli bra.

Vad tycker du om detta juliga samarbete? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!