Foto: TV4/Youtube/Stina Stjernkvist, TT

Christer Lindarws oväntade framtidsbesked – tre år efter avskedet med After Dark

Glittret ebbade ut för tre år sen – när Christer Lindarw tog farväl av After Dark.
Nu gör den folkkäre artisten comeback som producent.
– Nu om någon gång vill väl folk ha glitter och glamour och hela det här spektakulära, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Mellan 2017-2018 pågick After Darks stora avskedsföreställning med folkkäre artisten Christer Lindarw, 68, i huvudrollen.

Därefter lade den prisade dragstjärnan paljetterna på hyllan.

Nu gör Lindarw comeback – som producent för After Darks nya satsning ”Club After Dark”. Den nya showen slår upp portarna på Vasateatern i Stockholm 4 februari, meddelade Lindarw på onsdagsförmiddagen.

STOCKHOLM 20180731 Christer Lindarw fotograferad backstage efter Allsång på Skansen. Foto: Stina Stjernkvist / TT

– Det här är en grej för att försöka föra After Darks tradition vidare. Jag avrundade där 2018 med den här ”This is it”-showen på Oscarsteatern. Sen har jag suttit hemma och tyckt att ja, det är skönt att vara ledig, kunna resa och vara lite halvpensionär. Men sen kom coronan och då satt man bara och hade tråkigt, säger Christer Lindarw i Nyhetsmorgon.

LÄS MER: Christer Lindarw fick hederspris – klipptes bort i tv

Han hoppas att besökarna ska lockas av den festliga showen – och lovar även en smak av den stora världen, på hemmaplan.

– Sen kände jag att, nu om någon gång vill väl folk ha glitter och glamour och hela det här spektakulära. Folk kanske inte vågar resa så mycket nu. Då kan de komma till oss, för det kommer bli som Paris eller New York.

Christer Lindarw om scencomeback: ”Med ålderns rätt…”

När Lindarw får frågan om han inte känt sig sugen på att själv ställa sig på scen igen, medger han att det fortfarande är ”jättekul att uppträda” fortfarande. Men någon scencomeback verkar inte aktuell för ”La Dolce Vita”-sångaren.

LÄS MER: Svenska popstjärnans starka hyllning till Christer Lindarw

– Med ålderns rätt känner jag lite grann att kroppen…ska man orka varje kväll, man får lite nojor när man åldras, att ”Gud, jag har väl inte ont i ett knä?” eller ”jag håller väl inte på att bli förkyld?”. Man lite såna nojor när man åldras. Det tar bort lite av det roliga, plus att jag har i 40 år jobbat när alla andra människor umgåtts. Jag ville få chansen att nu få vara ledig och gå på en fest en lördagkväll. Det har jag aldrig kunnat göra.

Så här såg det ut när Christer Lindarw för sista (?) gången stod på scen med After Dark i avskedsföreställningen ”This is it”:

Vilka härliga nyheter för alla som gillar Lindarw och After Dark! Dela gärna vidare inlägget!