Christer Sjögrens sorgliga beslut – som tittarna inte fick veta i Allsång på Skansen

Christer Sjögren bjöd på stor show på allsångsscenen.
Men vad tittarna inte fick höra var att stjärnan nyligen fattat ett viktigt beslut gällande framtiden.

Under tisdagens Allsång på Skansen gästade Christer Sjögren Sollidenscenen. Han bjöd då publiken på sin karaktäristiska, djupa stämma – och sjöng allsång till ”Pärleporten” innan han sjöng låten ”Blue bayou” på scen.

Emellan låtarna passade Sjögren på att prata med Pernilla och berätta för tittarna om sin kommande soloturné med premiär i höst.

Sjögren på soloturné i höst

– Jag har ju fått gjort så mycket, och du har ju varit med och sett mycket. Men faktiskt, ska jag bara berätta att… Genom årens lopp har det blivit mycket olika genrer. Därför har vi sammansatt en turné som vi kallar The best of Christer Sjögren – Amazing grace. Med ny orkester under ledning av Peter Mjörnestrand och sen har vi en sångerska med som heter Anna Werner som inte går av för hackor, sade Sjögren i SVT-sändningen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: SVT

Men vad tittarna inte fick veta var att Sjögren nyligen satt punkt för en annan viktig del i sin långa och framgångsrika karriär.

Under den gångna Dansbandsveckan i Malung kom nämligen chockbeskedet för alla fans – spelningen blev den sista för Sjögren med Vikingarna.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: SVT

– Därefter är det definitivt färdigt, det kan jag säga. Du får inte glömma att åldern också tar ut sin rätt. Jag är 74 i dag och det är bara att inse att jag är pensionär, men med rösten i fullt behåll. Det är jag så djupt tacksam över! Annars hade det varit kört, säger Sjögren i en intervju med tidningen Får jag lov, uppger Hänt.

Christer Sjögren bekräftar – slut med Vikingarna

Med Vikingarna har Sjögren genom åren haft stora framgångar och sålt stora mängder skivor med hitlåtar som ”Till mitt eget Blue Hawaii”, ”Leende guldbruna ögon” och ”Kan man älska nån på avstånd?”.

Foto: SVT

– Allt har ett slut, men jag har haft så roligt och vi i bandet har verkligen njutit av det här lika mycket som publiken. Jag är så tacksam över tiden med Vikingarna, och väldigt stolt över det vi gjort.

Även i en intervju med sajten ”Dansbandsnytt” bekräftar Sjögren att åren med Vikingarna på turné nu är över.

– Vi hade ju ett rejält uppehåll och ingen av oss trodde att vi skulle komma tillbaka i Vikingarna, men av olika anledningar så blev det ju så. Och vi känner att de här åren har betytt väldigt mycket för oss. Jag kan faktiskt inte säga att det känns vemodigt nu… men vi är glada över att vi fick ”en sväng till”, säger han till sajten.

Samtidigt som han inte stänger dörren helt för en återförening – men medger att det ska mycket till.

– Nja, när vi hade ett uppehåll för 30 år sedan så fick vi en förfrågan från Hovet när Drottning Silvia skulle fylla 50 år, och då tänkte vi att vi ju inte kunde säga nej till det. Så man ska aldrig säga aldrig, men då får det dyka upp något ytterst speciellt tillfälle i så fall tycker jag, säger han till Dansbandsnytt.

Tack för alla de här åren med Vikingarna, Christer – och lycka till med din kommande soloturné!

Turnéplan 2024: ”The best of Christer Sjögren – Amazing Grace”
27/9 Kalmarsalen, Kalmar
28/9 Pigalle, Nässjö
29/9 Växjö KH
9/10 Jubileumsteatern, Mariestad
10/10 Vara KH
18/10 Galaxen, Borlänge
19/10 Sjöängen, Askersund
20/10 Scalateatern, Karlstad
31/10 Kulturkvarteret, Kristianstad
1/11 Stadionmässan, Malmö
2/11 Ystad teater
3/11 Halmstad teater

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev