Därför nobbar Benjamin Ingrosso Allsång på Skansen 2024 – tänker inte stå på samma scen som Pernilla

Benjamin Ingrosso och Pernilla Wahlgren. Foto: Claudio Bresciani / TT & SVT

Benjamin Ingrosso och Pernilla Wahlgren. Foto: Claudio Bresciani / TT & SVT

Pernilla Wahlgren ville ha med Benjmin Ingrosso – men så blev det inte.
Nu berättar hon om spelet bakom kulisserna inför Allsång på Skansen 2024.
– Jag hade hoppats att Benjamin skulle vara med, säger hon till Nöjeslivet.

Nu är det äntligen dags igen.

På tisdagskvällen kliver Pernilla Wahlgren ut på Sollidenscenen igen för säsongspremiären av ”Allsång på Skansen”. Stjärnan leder SVT:s klassiker för andra sommaren i rad.

I första avsnittet gästas Pernilla av artisterna som Molly Hammar, Albin Lee Meldau, Melodifestivalvinnarna Marcus & Martinus och rapstjärnan ADAAM. Dessutom kommer duon Tina Ahlin och Malena Ernman till Skansen för ett framträdande tillsammans med Orsa Spelmän.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM, SVERIGE 20240613 Programledare Pernilla Wahlgren medverkar när Allsång på Skansen presenterar sommarens artister på Sollidenscenen. Foto: Claudio Bresciani / TT

En som inte fanns med i uppställningen när SVT presenterade alla gästartister i säsongens Allsång på Skansen var Benjamin Ingrosso.

Artisten som nyligen gjorde succé på Eurovision-scenen i Malmö, är högaktuell med en Sverigeturné i sommar. Förra året gjorde han tillsammans med mamma Pernilla ett bejublat framträdande på Allsångsscenen, när det sjöng ”Allt det vackra” ihop i vad som blev en av den sommarens stora höjdpunkter.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Men i år verkar det alltså som att ”Benji” inte kommer till Sollidenscenen.

Pernilla Wahlgren: Därför är inte Benjamin med i Allsång på Skansen

Pernilla Wahlgren berättar att hon själv har fått vara med i processen att välja ut gästartister på Skansen – och bekräftar samtidigt att sonen fanns med på hennes önskelista.

– Jag får vara med och ha önskemål, absolut. Sen kanske inte allting … Jag hade hoppats att Benjamin skulle vara med, säger Pernilla och avslöjar i nästa andetag varför Ingrosso nobbar Allsången:

– Men han fick inte ihop sitt schema. Det var inte bara jag som hoppades det, kan jag säga.

Nej, det var nog många som tänkte så. Men finns det ingen möjlighet att han kanske kommer ändå?

– Ja men man vet ju inte, han gjorde ju faktiskt det förra året, då kom han och överraskade, säger Pernilla och betonar att gästerna i sommarens program är ”drömartister” för henne.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20240513 Benjamin Ingrosso om den nya dokumentärserien som släpps på Max den 21 maj. Foto: Claudio Bresciani / TT

Många artister som du jobbat med genom åren. Hur blir det att få dessa kära återseenden för dig, i det här sammanhanget?

– Ja, precis. Det är det som är härligt, att man varit i branschen så länge och är veteran själv, så att jag känner ju de flesta. Norlie & KKV känner jag till exempel, jag är ungdomlig av mig också, säger Pernilla och skrattar.

”Allsång på Skansen” sänds på tisdag den 25 juni klockan 20.00 i SVT1 och SVT Play.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version