Drömhus-Therese försvann från rampljuset efter succén – så gick det sen för 90-talsstjärnan

Foto: ZTV, Youtube/TT

Therese Grankvist blev Drömhus med hela svenska folket på 1990-talet.
Sen lämnade hon landet för att satsa på en klubbkarriär i London.
– Jag levde inte världens mest hälsosamma livsstil och jag har festat och kört racet, sade artisten till Aftonbladet.

Therese Grankvist, 44, blev en stjärna i slutet på 1990-talet under artistnamnet Drömhus.

STOCKHOLM 1999-02-27 Therese Grankvist i Drömhus sjunger ”Stjärna på himmelen” vid generalrepetetionen av 1999 års Melodifestival på Älvsjömässan i Stockholm. Text & Musik Per Andréasson och Anders Dannvik. Foto Gunnar Seijbold/TT

Hon fick ett stort genombrott med covern på låten ”Vill ha dej” och 1999 kom Drömhus tvåa i Melodifestivalen med bidraget ”Stjärna på himmelen”, endast slagen av det årets blivande Eurovision-vinnare ”Tusen och en natt” med Charlotte Perrelli.

Så här såg det ut i musikvideon till hitlåten ”Vill ha dig”:

Drömhus-Therese om vilda festandet i London

Drömhus blev en av landets stora popstjärnor på 90-talet. Den Nässjöfödda artisten bestämde sig senare för att satsa på en karriär under sitt eget namn.

Hon sadlade om och riktade in sig på att skapa klubbmusik. Det var också då som hon, i början på 2000-talet, flyttade till London. Där fortsatte hon artistkarriären under artistnamnet Therese på stadens växande klubbscen.

Grankvist stannade i över ett decennium, innan hon valde att återvända till Sverige.

– När jag bodde i London var jag yngre och det var ett annat liv. Sen kände jag att jag hade blivit äldre och längtade tillbaka till lite natur och familj. Man värderar lite annorlunda när man blir äldre, jag gjorde i alla fall det, sade Therese Grankvist i en intervju med Expressen.

Hon menar att baksidan av artistlivet i den brittiska huvudstaden var hård.

– I London är man för att lyckas. Det är hårt och det finns en baksida med framgången som är helt brutal tycker jag. Med party och droger. Jag levde inte världens mest hälsosamma livsstil och jag har festat och kört racet, sade Grankvist till Aftonbladet.

Men nu har hon lämnat både partylivet och London.

I mitten på 2000-talet gjorde hon comeback i Melodifestivalen med gruppen The Attic. Låten tog sig dock inte vidare till final, men blev en favorit på schlagerdansgolven:

Hon har även på senare år gjort bejublade framträdanden under artistnamnet Drömhus på festivalen ”Vi som älskar 90-talet”.

Supergruppen Femmes – Therese Grankvist sa ja direkt

I slutet av 2021 kom nyheten att Therese Grankvist gått samman med bland andra Emilia ”Big big world” Mitiku och flera andra 90-talsstjärnor i ”supergruppen” Femmes.

– Jag tog mod till mig och ringde Tess i Drömhus, jag tänkte att hon kommer väl dö nu, men hon bara: ”Det är det bästa jag hört, jag är så på”, så då var vi tre och sen kom Denise och Emilia, alla har bara känt att det här är just det vi har längtat efter, sade Mia Schotte från duon Miio, till Aftonbladet.

Gruppen förklarade då att de funderar på att skicka in låtar till Melodifestivalen i framtiden, och vill ut på vägarna och spela sina hits för publiken!

Här medverkade Drömhus-Therese i en intervju med podcastprofilen Fredrik Ralstrand och svarade på snabba frågor:

Minns ni ”Drömhus” och de andra stjärnorna från 90-talet? Skriv gärna en kommentar!

Exit mobile version