Efter tunga bakslaget – här strålar Clara Klingenström bakom kulisserna på SVT: ”Fräck klänning”

En stilfull revansch efter tunga bakslaget.
Clara Klingenström tvingades skjuta fram efterlängtade turnén till nästa år – och beskrev det som ”tråkiga nyheter”.
Men här kommer ett glädjebesked för stjärnskottet!

26-åriga gotländskan Clara Klingenström blev stjärna över en natt när hon i vintras gjorde stor succé i Melodifestivalen. Hennes känslosamma och egenskrivna (tillsammans med Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias) låt ”Behöver inte dig i dag” tog sig till final via Andra chansen-kvalet.

Foto: SVT

Väl i finalen slutade Klingenström till slut på en hedrande femteplats som debutant i SVT:s flaggskepp. Låten blev en omedelbar tittarfavorit och har bland annat placerat sig på Svensktoppen efter Mello. Låtens har ett starkt budskap för artisten.

 I början var tanken att låten skulle förmedlas med ilska och ett slags ”fuck you”. Låten var skriven till mig själv. Men när jag testade på scenen och började le mer, öppnades jag upp med en ny känsla av frihet. När jag skrev låten var jag totalt på botten, har Clara Klingenström berättat i en tidigare intervju med Nöjeslivet.

Hon berättade att låten kom till efter att ha levt i ett destruktivt förhållande.

 Jag blev inte behandlad bra alls. Jag blev misshandlad. Detta gjorde att jag var väldigt elak mot mig själv och tog droger och missbrukade alkohol. Jag har alltid haft två sidor av mig själv. En sida är där jag kan lyssna på mig själv på riktigt. Sen har jag en annan sida med stark ångest där jag har hatat mig själv.

Klingenströms glädje efter Rockbjörnen

Efter det stora genombrottet i Melodifestivalen i vintras fortsatte hennes succéår, och i slutet på sommaren belönades Klingenström med Rockbjörnen för årets genombrott. Ett pris hon håller högt.

– Jag kan verkligen inte beskriva hur tacksam och glad jag är över det här. Ni är så jävla bäst och tack för att ni har röstat på mig! Jag tänker tillbaks på förra året då mycket var jobbigt och jag grät hela sommaren. Kontrasten till den här sommaren blir extrem. Men fan alltså vad glad jag är för det här, skrev Clara Klingenström på Instagram efter att Aftonbladets läsare röstat fram henne till det prestigefyllda priset.

Men allting har inte bara gått som på räls på sistone för Clara Klingenström. Nyligen kom nyheten att hon tvingas skjuta fram sin kommande turné till nästa år.

”Tråkiga nyheter hörrni. Tyvärr så flyttas turnén till februari. På grund av att restriktionerna släpptes upp så sent så hade vi ingen möjlighet att starta upp producerandet av turnén med allt vad det innebär”, skrev Clara Klingenström nyligen på Instagram.

Clara Klingenström hyllas efter insatsen i SVT

Även om Clara Klingenström förstås längtar efter att få möta sin publik, har hon nyligen fått chansen att stå på en annan scen. I fredags medverkade hon nämligen i SVT:s sändning när Tillsammans för Världens barn-veckan drog i gång. Artisten framförde där sin nya låt ”Liv” och hyllades av tittarna efteråt, även för sin coola outfit.

Foto: SVT

– Bästa Anthon Wallon har designat den här till mig. Jag hade på mig den i fredags på världens barngalan och kände mig fin, skrev Clara på Instagram där hon stolt visade upp klänningen.

Tittarna är lyriska över Clara Klingenströms nya stil.

”Fräck klänning, jättefin är du Clara”, skriver en tittare i en kommentar till Claras inlägg.

”Vackert till den vackra som är Du”, skriver en annan.

”Så vacker i den stassen”, skriver en annan av Claras följare.

På fredag 1 oktober klockan 20.00 visas den stora Tillsammans för Världens barn-galan i SVT1 och programledare är bland andra Anne Lundberg och Tareq Taylor.

Dela gärna vidare inlägget om du också är imponerad av Clara Klingenströms resa i musik-Sverige så här långt!