Foto: Youtube/Shutterstock

Elvis Presleys ”barnbarn” intar scenen och får publiken att gapa – sek senare är likheten slående

Många har försökt imitera Elvis Presley genom åren – men ingen kan jämföras med originalet. Eller?

När Dakota Striplin klev upp på scenen i tv-programmet ”The Voice” och började sjunga den tidlösa klassikern ”Love Me Tender” blev jurymedlemmarna omedelbart rörda. Men det var inte bara sångarens röst som förbluffade dem. Efter hans framträdande släppte Dakota en bomb som nästan fick juryn att ramla ur sina stolar…

För några år sedan dök en karismatisk ung man upp i Australiens ”The Voice”. Den då 24-årige Dakota Striplin stal showen när han framförde ”Love Me Tender”, Elvis ballad från 1956. Likheten med Kungen av Rock ’n’ Roll var kuslig. Dakota har likt Elvis en distinkt käklinje, samma frisyr och – framför allt – en gyllene röst som väckte minnen av den legendariska artisten.

Till och med hans näsa och ögonbryn påminde om Elvis drag. Under hans framträdande fängslade Dakota publiken med sin otroliga röst, och han visade också upp sina gitarrkunskaper, vilket gav en känslomässig touch till framträdandet. Publiken gav honom stående ovationer, och det var ingen överraskning – många i publiken trodde förmodligen att de såg Elvis barnbarn live på scenen.

Juryn var lika imponerad. Innan Dakota avslutade den första versen hade två av dem redan vänt på sina stolar och tryckt på sina knappar, som de gör när de uttrycker sitt gillande. Den tredje domaren, artisten Guy Sebastian, tryckte nästan på sin knapp men tvekade i sista stund – något han senare skulle ångra.

Men hur är det då med kopplingen till Elvis Presley? När man jämför foton av Dakota och Elvis sida vid sida är likheten obestridlig. Och mysteriet fördjupades när Dakota avslöjade att han faktiskt kan vara ”Kungens” barnbarn…

– Jag har alltid älskat Elvis. Han har varit en stor idol för mig sedan jag var liten. Men nyligen fick min pappa reda på att hans pappa inte var hans biologiska far, och det finns mycket historia med min mormor. Hon brukade arbeta på Elvis-konserter och kände honom tydligen, sade Dakota i programmet.

Även om det ibland dyker upp look-a-likes till Elvis, är det sällsynt att de har mer än bara en slående fysisk likhet. Elvis hade bara ett barnbarn, Benjamin Keough (som avled 27 år gammal 2020), som var slående lik sin morfar.

Oavsett eventuell familjeanknytning eller ej bevisade Dakota Striplin att han har en otrolig talang, och vi är säkra på att Elvis skulle ha uppskattat hans tolkning av den klassiska 50-talshiten. Dakota visade senare sin mångsidighet genom att framföra flera andra låtar, inklusive en energisk version av ”I Just Can’t Wait To Be King” från Lejonkungen. Se klippet nedan och njut av hans fantastiska framträdande!