En ung och hunkig Tomas Ledin greppar micken

Tomas Ledin är artisten som varit aktuell sex decennier sedan debutskivan Restless Mind 1972.

Förra året firade han 50 år som artist och tidigare i år valdes han in i Swedish Music Hall of Fame tillsammans med bland andra Abba och Lill-Babs.

Men det här klippet – från 1990 – visar att Ledin alltid varit en stor underhållare.

Tomas Ledin har vunnit Melodifestivalen, blivit utsedd till hedersmedborgare i Sandvikens kommun, är hedersdoktor vid Mittuniversitetet och nu medlem i Swedish Music Hall of Fame.

– Det känns fantastiskt, både stolt och glad naturligtvis. En fin ceremoni har det varit också, sa Tomas Ledin i TV4:s Nyhetsmorgon om sin senaste utmärkelse.

Få, om ens några, svenska artister kan stoltsera med ett lika gediget CV.

Lägg därtill de otaliga hits Ledin radat upp genom åren.

Sommaren är kort, En del av mitt hjärta, I natt är jag din, En dag på stranden, Just nu, Sensuella Isabella… det går att göra listan näst intill oändlig.

River av klassikern

En av Ledins mest klassiska skivor är Tillfälligheternas spel, som släpptes 1990.

På skivan återfinns klassiker som En del av mitt hjärta, Snart tystnar musiken, En dag på stranden – och Hon gör allt för att göra mig lycklig.

Det är snudd på omöjligt att inte få total gåshud bara av att läsa låttitlarna, men gåshuden är absolut garanterad om man ser klippet här nedanför.

Det är från tv-programmet Top Gear som sändes mellan 1989 och 1990.

Där framför en hunkig och rockig Tomas Ledin just Hon gör allt för att göra mig lycklig och publiken tappar fattningen när Ledin börjar sjunga.

Se hela klippet här nedanför.

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla Tomas Ledin!