Första bilden från årets Julkalender i SVT – med hyllade skådespelarna

Visst, det är långt kvar till jul, men redan nu är det dags att börja tänka på 2019 års julkalender, för vi vet ju alla att det är en av julens mysigaste och efterlängtade traditioner när den väl kommer.

Redan i december avslöjade SVT till folkets förtjusning att Fredde Granberg och Thomas Claesson ska vara med i 2019 års kalender, och idag droppade SVT två andra stora namn, i och med ny bild.

– Vi har försökt baka ihop två genrer, alltså sitcom och saga. Vi har skrivit den med humor på olika nivåer så att det ska passa både barn och vuxna, säger Fredde Granberg till TT. 

”Panik i tomteverkstan” heter 2019 års julkalender, som ska vara underhållning för både stora och små.

Manuset är skrivet av Fredde Granberg och Thomas Claesson, som tidigare bland annat gjort ”Familjen Rysberg”. De är också denna duo som regisserar de 24 avsnitten, som har premiär den första december 2019.

Komiker och artist i rollerna

På SVT:s Instagram avslöjar de att inspelningarna är igång redan nu, i och med en bild föreställande två tomtar.

Och vilka är tomtarna på bilden? Jo, inga mindre än skådespelaren och komikern Per Andersson, och artisten Pernilla Wahlgren.

 

Handlingen beskrivs som en humoristisk julsaga utspelad i Nordpolen, där Tomtens Verkstad AB håller till, det avslöjar SVT.

Dela så att andra jul-älskare får ta del av det här.