Foto: Robin Haldert & Anders Wiklund / TT

Helen Sjöholms underbara juldrag – tillsammans med nära vännen: ”Det känns otroligt fint”

Helen Sjöholms juldröm har gått i uppfyllelse.
Här berättar den folkkära artisten om samarbetet med barndomsvännen.
– Vi är två helt olika sångerskor med en gammal vänskap som hållit genom åren. Den har vi odlat, säger hon till Nöjeslivet.

Hon är högaktuell med en stor turné genom hela landet under vintern. Efter årsskiftet fortsätter Helen Sjöholm sin ”En ny tid”-turné med spelningar i Malmö och Norrköping 7 respektive 8 maj.

Foto: Anders Wiklund / TT

Dessutom har hon i januari nypremiär på Uppsala Stadsteater i föreställningen ”Next to Normal”.

Nu kan den prisade sångerskan dessutom glädjas över att ett sedan länge efterlängtat samarbete blivit verklighet. Lagom till jul släpper Sjöholm singeln ”Julen kan hjälpa” – tillsammans med vännen och artisten Anna Stadling.

– Vi har sjungit ihop i snart 40 år och träffades när vi var 11. Vi är födda med en dags mellanrum och har varit kompisar genom tonåren. Vi har sjungit jättemycket ihop som duo, säger Helen Sjöholm till Nöjeslivet.

1997 gav de ut låten ”Som en bro över mörka vatten” ihop, och genom åren har de också bjudit på konserter tillsammans.

– Vi är två helt olika sångerskor med en gammal vänskap som hållit genom åren. Den har vi odlat. Det känns otroligt fint, säger Helen Sjöholm.

Här nedan syns Anna och Helen fotograferade i samband med släppet av Frälsningsarméns album ”Det kunde lika gärna varit jag – en salig samling sångerskor #1”.

STOCKHOLM 2012-12-11 Anna Stadling och Helen Sjöholm är två av rösterna på Frälsningsarméns album ”Det kunde lika gärna varit jag – en salig samling sångerskor #1”. Foto: Robin Haldert/TT

Helen Sjöholms alla magiska duetter

Sjöholm minns också tillbaka på många andra framgångsrika samarbeten och duetter genom åren.

– Jag har fått sjunga med många fantastiska män och kvinnor. Duettmötet med Magnus Carlson från Weeping Willows, oj… Det var helt underbart att sjunga ihop. Vi har gjort fler konserter och någon turné. Tommy Körberg har varit en dröm att få sjunga med ända sedan jag var riktigt ung. Det är nåt med klangen, rösten och känslan han har. Freddie Wadling var också otroligt. ”Händer det här?”, liksom. Helt galet. Och Ola Salo var oväntat och kul, säger Helen Sjöholm.

Nu passar vi på att önska Helen och Anna en riktigt God jul!

Skriv gärna en uppskattande kommentar om dessa sångfåglar på vår Facebook-sida!