Chris Kläfford lämnade landet efter jättesuccén i Idol – så lever stjärnan idag 6 år efter vinsten

Chris Kläfford tog svenska folket med storm när han tog hem vinsten i Idol 2017. Efter det har han även imponerat på den amerikanska publiken.

Under den senaste tiden har det varit ganska tyst från stjärnan – så lever han i dag.

Året var 2017 när Chris Kläfford blev vinnare av Idol 2017. Hans tolkning av John Lennons klassiska låt ”Imagine” gick rakt in i hjärtat hos både juryn och tittarna under finalen.

Två år senare dök Chris Kläfford upp i ett nytt tävlingssammanhang, fast denna gång inte i Sverige. Det var nämligen i det amerikanska programmet America’s Got Talent som stjärnan deltog i. Där åkte han ut i semifinalen, men inte innan han berört en miljonpublik med sin fantastiska sångröst.

Chris audition till den amerikanska talangjakten har setts av flera miljoner och han har fått fans över hela världen sedan dess.

I spelaren nedan kan du se när Chris Kläfford framför ”Imagine” inför den amerikanska juryn:

Pandemin kom i vägen

Chris Kläffords karriär efter sitt deltagande i amerikansk tv tycktes gå spikrakt uppåt och framgångarna var stora.

Men just som allt gick så bra så kom pandemin och svepte in över världen.

– Jag hann göra två gig. Sista spelningen jag gjorde i USA var jag förband till Billy Idol, säger Chris i en intervju med Expressen.

Som för så många andra så fick Chris ta en paus från uppträdandena under pandemin. Han valde då istället att fokusera på sin Youtube-kanal.

– Som max hade jag sju månader helt spelfritt. Då började jag fokusera på min Youtubekanal, för där når man ju folk över hela världen. Jag har sessions där jag sitter i köket och tolkar mina och andras låtar. När jag började, under ”Idol”, hade jag 100 000 följare, nu har det landat på 700 000, säger Chris Kläfford till Expressen.

Foto: TV4

Chris Kläffords turnéplaner

Även fast coronapandemin satte en del käppar i hjulet för hans karriär så tycker Chris att han har det bra. Sociala medier har gett honom en stor publik över hela världen och just nu är han ute på turné i både Sverige och Tyskland. Planen är att så småningom få till turnéer i bland annat USA och Kanada.

– Min riktiga livsplan är inte att bli störst, bäst och rikast, säger Chris till Expressen och fortsätter:

– Om det är som det är nu för resten av livet skulle jag vara hur nöjd som helst. Därför behöver jag inte stånga mig helt blodig.

Husdrömmen med flickvännen

Förra året köpte Chris ett hus tillsammans med flickvännen Bob Linger, som han haft en relation med i 10 år. Huset är byggt på 30-talet och ligger precis vid vattnet utanför Örebro. Snart ska han bygga en studio på gården så att han kan spela in sin musik hemifrån.

Gästar Idol 2023

På måndagskvällen drar Idol 2023 äntligen igång. Först ska landet finkammas efter talanger under auditions i Stockholm, Göteborg, Malmö och Luleå.

Chris Kläfford är en av de artister som kommer att vara på plats under audition för att ge råd och stöd till de som provar lyckan i programmet!

Det ser vi fram emot att se!

I spelaren nedan kan du se Chris vinnarlåt i Idol 2017:

Det ska bli så kul att se dig i Idol Chris!

Dela gärna den här artikeln på Facebook om du också älskar Chris Kläfford!