Foto: TV4

Därför försvinner Idol plötsligt ur tv-rutan – TV4:s nya besked

Nej, det blir inget ”Idol” i rutan på onsdagen.
Men musikunderhållningen kommer snart tillbaka igen.
Här är TV4:s nya besked om showen.

Jakten på nästa ”Idol”-vinnare är i full gång i TV4. Årets säsong drog i gång i slutet av augusti och är den 17:e säsongen i ordningen i Sverige.

I juryn sitter som vanligt Anders Bagge, Alexander Kronlund och Kishti Tomita – och från och med i år även nykomlingen i sammanhanget Katia Mosally.

En annan ny profil i programmet är artisten Anis Don Demina, som bredvid programledaren Pär Lernström bildar en stabil duo. Programmet har hittills bjudit på massor av känslor – precis som vanligt.

Redan nu har åtta avsnitt sänts – och på torsdag är det dags för det sista steget i slutaudition i Malmö, då det väntas solosång.

”Men nerverna spelar spratt och känslorna tar över för många av deltagarna, kommer de klara pressen och inte tappa tron på sig själv?”, skriver TV4 i sin tablåtext inför avsnittet.

Inget ”Idol” på onsdagskvällen i TV4

Samtidigt har den observante kunnat konstatera att ”Idol” inte sänds som vanligt i rutan under onsdagskvällen. Och det har sin förklaring.

På onsdagen är det dags för herrfotbollslandslaget att spela en viktig VM-kvalmatch borta mot Grekland. Därför utgår ”Idol” just för onsdagen. På TV4:s playtjänst kan tittarna dock ta del av programmet ”Idolraketen” som vanligt på onsdagen.

– Den här veckan kommer avsnittet att visas på torsdag istället, då Sverige spelar VM-kval i fotboll imorgon. Men som sagt, Idolraketen kommer ut på onsdagen som vanligt! skriver Idol som svar till en tittare i en kommentar på Instagram.

För Nöjeslivet förtydligar kanalens pressavdelning:

– Eftersom Sverige spelar VM-kval så sänds malmöbornas slutaudition en dag senare, alltså på torsdag. Så man får vänta lite extra inför det avsnittet, skriver TV4.

Vad tycker du om årets Idol hittills? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!