Efter svåra hjärnskakningen – Idol-Dao berättar om sitt okända förflutna: ”Det var cool miljö mitt i bergen”

Dao Molander Di Ponziano är en av årets semifinalister i Idol. Men visst känner du igen henne?

Det är för att semifinalisten har synts i rutan tidigare.

Idol 2019 börjar närma sig final och en av semifinalisterna är 17-åriga Dao Molander Di Ponziano från Stockholm. Tillsammans med Freddie Liljegren och Tusse Chiza gör hon ikväll upp om de två platserna i Globen.

Dao Molander Di Ponziano. Foto: Emma Larusdottir/TV4
Idol 2019:s semifinalister. Foto: Emma Larusdottir/TV4

Dao som bara några timmar före den direktsända semifinalen berättade att hon drabbats av en hjärnskakning, genomför ändå kvällens semifinal.

Barnskådis

Många förknippar artisten med just underhållningsprogrammet Idol. Men om Dao känns bekant från ett annat sammanhang så är det för att hon synts i tv-rutan förut.

– Jag var med i ”Sune på bilsemester”. Det var ascoolt. Vi åkte till Tyrolen i Italien och spelade in i typ sex veckor. Det var cool miljö mitt i bergen, säger hon till Nöjesbladet.

Dao i filmen ”Sune på bilsemester”. Bild: Skärmdump/Youtube

Dao har även medverkat i filmen ”LasseMajas detektivbyrå som släpptes 2015 och hon har också skådespelat i tv-serien ”Hassel”.

Men när Nöjesbladet frågar Dao om hennes skådespelarkarriär hjälpt henne att komma långt i tävlingen svarar hon att riktigt så är det inte.

– Jag tror att människor har lite vett än att bara kategorisera mig som en skådespelare från Sune. Som artist och offentlig person är det viktigt att nå ut med sitt budskap för att få en röst. Men det är askul att folk känner igen mig och vet vem jag är, säger Dao.

Vi önskar Dao Molander Di Ponziano stort lycka till i kvällens semifinal av Idol! Dela gärna inlägget med dina vänner för att sprida informationen vidare!