Foto: TV4/Fredrik Sandberg/TT

Idol-Sunnys ord om TV4:s omtalade regeländring – starka känslorna bakom kulisserna

Stora regelförändringen i Idol har hyllats och sågats.
Nu berättar Sunny Taylor vad hon egentligen tycker om TV4:s nya drag för 2021.

Det har beskrivits som en ”chockändring” som hyllats och sågats av tittarna i sociala medier.

Inför årets säsong tog TV4 ett avgörande beslut om reglerna i Idol. Från och med denna säsong kan tv-tittarna rösta hela veckan, och när det är dags för fredagsfinal ropas idolerna upp en efter en. Tills det bara finns en kvar – som åker ur, utan att få framföra sin repeterade låt.

– Det vi brukar få är fem minuters spänning i slutet. Nu får vi det hela vägen. Det blir en mer dramatisk och spännande show och spänning i hela programmet, sade Pär Lernström till Aftonbladet.

STOCKHOLM 20210928 Programledarna Anis Don Demina och Pär Lernström inför Idol 2021 veckofinaler. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Han menar att produktionen tagit beslutet av framför allt två anledningar.

– Dels att vi vill att programmet ska brinna mer än 2,5 timmar varje fredag. Vi vill att ”Idol” ska vara relevant sju dagar i veckan. Och vi vill att den som inte följer programmet i broadcast, utan istället väljer att titta på en söndagseftermiddag eller på tisdagen fortfarande kan vara med och rösta inför nästa vecka.

Upplägget har kritiserats av tittare, och Aftonbladets nöjeskrönikör Torbjörn Ek har kallat det ”mobbnings-tv” i en uppmärksammad kolumn.

Idol-Sunnys ärliga ord om förändringen i TV4

Sunny Taylor, 20, som på fredagskvällen tävlar i den sjunde fredagsfinalen, menar att ändringen gjorde henne nervös till en början.

https://www.instagram.com/p/CVtS8VkoSRs/

– I början var det så nervöst, särskilt också när tiden går, en och en ropas upp och man sitter kvar där. Men jag pallar inte stressa upp mig så mycket, om jag går vidare kör jag hårt, om jag inte går vidare är det skitsamma, jag försöker i alla fall inte stressa upp mig, säger hon till Nöjeslivet.

Nu har Sunny Taylor vant sig, och tycker att ändringen bör vara kvar även i framtiden.

– I början tyckte jag det var jobbigt, men nu tycker jag det skulle vara jobbigt gå tillbaka till hur det var innan i Idol. Det är ju en vanesak, nu är det nice. Nu tänker man, jag får ändå vara kvar en hel vecka till. Man får lite perspektiv.

Gästartister på fredagskvällen är Melodifestivalvinnaren Tusse Chiza och artisten och tidigare Idol-deltagaren Molly Hammar.

Låtarna som deltagarna sjunger i Idols fredagsfinal

Här är låtarna som idolerna tävlar med under fredagen:

Erik Elias Ekström – Life On Mars (David Bowie).

Lana Sulhav – Back To Black (Amy Winehouse).

Birkir Blær – It’s A Man’s Man’s Man’s World (James Brown).

Fredrik Lundman – Soul Man (Blues Brothers version, Sam & Dave).

Jacqline Mossberg Mounkassa – Drunk in Love (Beyoncé).

Daut Ajvaz – Rude (Magic!).

Sunny Taylor – Superstition (Stevie Wonder).

Idol sänds på fredagar klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om årets Idol-säsong? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!