Juryveteranens stenhårda kritik mot tittarfavoriten – inför ”Idol”-finalen

Tusse Chiza och Freddie Liljegren gör upp i fredagens ”Idol”-final.

Men efter att de två blev klara för final valde juryveteranen Nikki Amini att rikta hård kritik mot en av dem.

– Blir man så här uppenbart tagen av den konkurrens och stress som blir påtaglig, hur ska han då klara av finalen? säger hon till Aftonbladet.

Ikväll ska äntligen årets vinnare av ”Idol” utses. De två som gör upp är Tusse Chiza och Freddie Liljegren, som båda blev klara för final efter förra veckans stenhårda semifinal.

Tusse Chiza har varit en av tittarfavoriterna, och också favorit till att ta hem hela rubben. Men efter förra veckans direktsändning fick Tusse hård kritik av Nikki Amini. Idolen hade bland annat problem med att komma ihåg låttexterna.

Nikki Aminis kritik mot Tusse i Idol

– Tusse var uppenbart tagen av stress och press, vilket märktes. Han har haft bättre fredagar. Jag har sagt det tidigare, när det är en sån här jämn nivå ska den som gör bäst ifrån sig gå vidare. Jag tror tyvärr att när man har kommit så pass långt in i tävlingen har tittarna favoriter. Då kanske man frångår det, sa Nikki Amini till Aftonbladet.

– Det blir inte lättare sen. Blir man så här uppenbart tagen av den konkurrens och stress som blir påtaglig, hur ska han då klara av finalen?

Hon tycker att Dao di Ponziano som åkte ut förtjänade en plats i finalen.

– Jättetråkigt, jag tycker att Dao förtjänar en plats i finalen, helt klart. Jag vet liksom inte vad mer man ska göra. Det var så jämnt och Dao och Freddie var bäst i kväll, sa hon.

Vem tycker du ska vinna ”Idol”, Freddie eller Tusse?

Dela och kommentera på Facebook för att säga din åsikt!