Paulinas och Nadjas avgörande framtidsbesked – efter Idol-finalen

Foto: TV4

Paulinas och Nadjas avgörande framtidsbesked – efter Idol-finalen

Snart tystnar musiken – åtminstone i TV4:s ”Idol”.

Nu kastas finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov ut i den stora världen – och hoppas gå i Måns Zelmerlöws och Agnes Carlssons spår.

– Jag ska se till att fokusera på vad som gör mig lycklig, säger Nadja Holm till Nöjeslivet.

Det blev en intensiv och dramatisk Idol-final 2020. Men nu är äventyret över i TV4 för den här gången för Paulina Pancenkov, 21, från Bjuv och Nadja Holm, 23, från Piteå.

Kamerorna släcks och ut kliver de båda med nyvunnet självförtroende att ta en plats bland musikstjärnorna. Och genom åren är det många stjärnor som tänts i ”Idol” – men också slocknat.

Bland de mest populära artisterna i dag som tagit klivet via Idol märks så klart namn som Agnes Carlsson, Måns Zelmerlöw, Danny Saucedo, Amanda Jenssen, ”Så mycket bättre”-aktuella duon Tove Styrke och Loreen Talhaoui.

Paulina riktar blicken ut över världen – och sneglar gärna österut.

– Jag vill ju göra musik internationellt. Kina och Japan, det är min dröm! Jag vill uppträda internationellt och så klart kan man börja i Sverige. Men sen vill jag att det ska fortsätta, säger Paulina Pancenkov till Nöjeslivet.

Hon medger även att hon mer än gärna vill tävla i Melodifestivalen – precis som lillasyster Suzi P gjorde i år.

– Ja, Gud ja. Vi var där, det var precis innan corona. Det var jättekul och så mäktigt. Hon är så liten och vågade verkligen ta hela scenen, säger Paulina.

Nadja Holm drömmer också om att kunna arbeta som artist – efter att Idol-äventyret tagit slut. På frågan vad hon målar upp för framtidsscenario svarar hon:

– Jobba med artisteri på heltid. Men sen kommer jag också att flytta hit till Stockholm, så förhoppningsvis har jag nu blivit varm i kläderna i staden efter att ha varit här i några månader, säger Nadja till Nöjeslivet.

Hon fortsätter:

– Jag ska se till att fokusera på vad som gör mig lycklig. Att stå på scen, vara med vänner och familj, och förhoppningsvis få hänga med en hund, säger hon.

Vad är det första du ska göra när du kommer hem?

– Krama om hundar, familjen och äta plättar. Eller ja, det är väl det som heter pannkakor för er andra, säger Nadja med sin härligt charmiga norrbottniska dialekt.

Skånskan Paulina längtar också hem till nära och kära.

Vad längtar du efter mest med ”Idol”-äventyret är över?

– Att komma hem, slappna av, sova ut och chilla. Träffa familj och vänner.

– Jag längtar hem till mitt egna rum. De ringer mig hela tiden och ska så klart kolla på fredag, säger Paulina.

Stort grattis till era framgångar i årets ”Idol” och lycka till i era karriärer, Nadja och Paulina!

Dela gärna vidare och skicka era hälsningar till dessa idoler, som har underhållit oss tv-tittare under hela denna tuffa pandemihöst!