Foto: TV4/Christine Olsson/TT

Sunny Taylor, 20, hyllar Abba – sjunger klassiska discodängan i TV4:s Idol: ”Lite läskigt”

Tio idoler kvar i tävlingen.
Då plockar TV4 fram ett nytt tema: Abba.
Nervöst för de unga talangerna att tolka den svenska supergruppen?
– Det är lite läskigt men jag respekterar verkligen Abba, säger Sunny Taylor, 20, inför fredagsfinalen i Idol.

På fredagen släpptes ”Voyage” – Abbas första album på närmare 40 år.

Samtidigt tar den svenska supergruppen också plats i Idol – när talangerna i programmet ska tolka pophjältarnas låtar på bästa sändningstid i TV4.

Sunny Taylor, 20, förklarar att hon ännu inte hunnit lyssna igenom Abbas nya skiva ordentligt – hon är mitt uppe i förberedelserna inför fredagens direktsända Idol – men att hon tänker göra det framöver.

– Vi lyssnade lite i bilen, och det lilla jag hörde lät faktiskt bra, säger hon till Nöjeslivet.

De unga talangerna kommer under fredagskvällens direktsändning att tolka varsin låt från den svenska popgruppens långa och framgångsrika historia.

Sunny Taylor har valt att sjunga låten ”Summer night city” – den klassiska discodängan från albumet ”Voulez-Vous” (1979).

– Den är faktiskt nice. När vi fick temat tänkte jag först, ”shit, vad fan ska jag välja”. Jag kan hitsen så klart, och kollade sen runt lite grann på Youtube. Just discogrejen är väldigt annorlunda mot vad jag brukar sjunga. Sen hittade jag ”Summer Night City” och kände att den passade väldigt bra. Den har en början med piano som jag tyckte var så fint. Den blev riktigt fet.

Känns det nervöst att tolka just Abba?

– Eftersom jag ville ändra om lite i låten så den blev mer till min grej, så kände jag i början att det var så läskigt, för Abba känns liksom lite heligt. Man vågar inte riktigt pilla i det så mycket, särskilt inte när det ska sändas på tv, säger Sunny Taylor.

Hon fortsätter:

– Det är lite läskigt men jag respekterar verkligen Abba och alla här tycker de är otroliga. Sen tycker jag det är häftigt hur vi tar låtar från förr och gör lite nytt av det, med andra öron. Jag tycker bara det är kul att ändra om lite grann. Det ska bli spännande och jag hoppas folk kommer gilla det!

STOCKHOLM 20130801 Före detta ABBA medlemmen Agnetha Fältskog belönas med en guldskiva för sitt senaste album A på Stockholm Pride på Östermalms IP i Stockholm. Foto Christine Olsson/TT

Samtidigt ser hon också fram emot att få dra på sig fredagens Abba-inspirerade scenkläder.

– Det blir glitter!

I skrivande stund är tio idoler kvar i TV4-tävlingen – som ska bli sju efter fredagens sändning. 10 december avgörs den stora finalen.

Idolerna på Abba-museet i Stockholm. Foto: TV4

Vad säger du om Idol-äventyret i stort?

– En resa. Det är så lätt falla in i sitt huvud och fokusera, men när man verkligen sätter sig ner och funderar tycker jag ändå det är så sjukt att jag är här. Jag har bara drömt om att komma så här långt. Man måste verkligen ha lite distans för att fatta. Jag är glad och tacksam. Det är sjukt häftigt att jag tagit mig hit.

Sunny Taylor om omtalade momentet i Idol 2021

Från och med i år har Idol-produktionen infört ett nytt, omtalat moment i tävlingen. Nu kan tittarna rösta på sin favorit i en hel vecka – innan fredagsfinalen. Samtidigt ropas idolerna upp en och en på scen, tills dess att den sista får lämna tävlingen och inte sjunga.

Sunny Taylor har vant sig vid spänningsmomentet.

– I början var det så nervöst, särskilt också när tiden går, en och en ropas upp och man sitter kvar där. Men jag pallar inte stressa upp mig så mycket, om jag går vidare kör jag hårt, om jag inte går vidare är det skitsamma, jag försöker i alla fall inte stressa upp mig.

– I början tyckte jag det var jobbigt, men nu tycker jag det skulle vara jobbigt gå tillbaka till hur det var innan i Idol. Det är ju en vanesak, nu är det nice. Nu tänker man, jag får ändå vara kvar en hel vecka till. Man får lite perspektiv.

Du vill jobba med musik i framtiden?

– Ja, till hundra procent. Jag hoppas verkligen det här kan öppna många dörrar i livet. Jag har drömt om att bli artist länge och hoppas jag kan jobba med det sen, på riktigt. Jag har alltid drömt om släppa eget, ha konserter och att folk sjunger med i låtarna. Hoppas detta kan leda någonstans. Jag vill bara få veta vad som väntar i min framtid nu, säger Sunny och skrattar.

Stödet från familjen: Tacksam

Även om hon drömmer om en solokarriär, sjunger hon också i band med sin pappa, tv-profilen Zafer Taylor som medverkade i SVT-succén ”Tareq Taylors matresa” tidigare i år och även själv tävlat i ”Idol”.

– Sen jag var liten alltid dröm om att bli artist. Det är jag, Valle, basisten, och min pappa. Vi är en trio. Jag har väl alltid hållit på med musik, men pappa och Valle har spelat med varandra länge, och sen hoppade jag in av en slump. Jag har hela tiden växt upp med musik, det har alltid varit mitt största intresse.

Foto: Peter Carlsson/SVT

Hon förklarar att pappa Zafer och vänner kommer att följa tävlingen på plats under fredagen.

– Pappa kör alltid upp från Skåne, han vill vara här och stötta. Han kör de där långa milen upp till Stockholm. Min familj är så himla fina och stöttande. Det finns de som kanske inte har så mycket stöttande bakom sig, och jag är verkligen tacksam och glad för att jag har så fina föräldrar. Min pappa och mamma vill alltid att deras barn ska få göra det de brinner för, de är ärliga och vill bara se sitt barn göra det de älskar. Jag är evigt glad för dem.

”Idol” sänds direkt i TV4 fredag 5 november klockan 20.00.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!

https://www.instagram.com/p/CVtS8VkoSRs/