Tittarnas ilska mot TV4 – starka kritiken efter beskedet om okända regeln i Idol: ”Väldigt orättvist”

Denna vecka är det äntligen dags för årets deltagare i ”Idol” att göra den första fredagsfinalen för säsongen.

Men programmet har redan drabbats av en stor motgång, då en deltagare har fått corona, men det är långt ifrån det enda som har fått tittarna att reagera.

”Känns som det är ganska kört med Idol i höst”, skriver en tittare på ”Idols” Facebooksida.

Coronapandemin har gjort att många inspelningar till filmer, tv-serier och program har stoppats.

”Idol” är inget undantag.

Inspelningar har skett på distans och audition har istället blivit digitala till följd av pandemin.

Men nu står det äntligen klart att det är 13 deltagare som tagit sig igenom kvalveckorna och som ska göra upp om vinsten under kommande fredagsfinaler.

Pär Lernström
Foto: TV4

Testades positivt för corona

Men Caspar Camitz kommer inte att kunna medverka under kommande fredagen, meddelade TV4 under tisdagskvällen.

”Vi sätter självklart Caspars och alla idolers hälsa i första rummet och har därför vidtagit nödvändiga åtgärder”, skriver TV4 på sin hemsida.

TV4 meddelar vidare att alla deltagare kommer testas för corona, och att Caspar väntas återvända nästa fredag.

Men för de trogna tv-tittarna är detta någonting som väckt flera frågetecken.

TV4:s besked om fredagsfinalen

När Nöjeslivet når TV4 meddelar de att de ännu inte bestämt om någon kommer åka ut på fredag.

”Hur fredagsfinalen kommer gå till ser vi fram emot att få återkomma kring längre fram”, skriver presschef Louise Ekman i ett mejl till Nöjeslivet.

Dock finns det ett undantag för deltagarna, som gör att Caspar får fortsätta i programmet trots att han missar en fredagsfinal.

” Våra tävlande får lov att missa en fredagsfinal, och givetvis hoppas vi alla att Caspar mår bättre snart så han kan komma tillbaka till tävlingen. Till dess ser vi fram emot att sända vår första och efterlängtade fredagsfinal, och det gör våra idoler också”, skriver Louise Ekman vidare.

Idol 2020
Foto: Magnus Ragnvid / TV4

”Väldigt orättvist”

Även om tittarna förstår att Caspar missar på grund av sjukdom, är det tittare som ändå ställer sig skeptisk till ”fördelen” han har fått genom att bli garanterad en plats i tävlingen även nästa vecka.

”Tråkigt såklart! Men är det bara jag som tänker att om han är borta en vecka (eller två eller vad det nu blir) och sedan kommer tillbaka, då är det ju som att få fripass förbi den veckans utröstning. Är inte det orättvist mot den som då åker ut?”, skriver en person.

”Inte för att låta bitter men om han får köra nästa vecka trots att han inte deltar denna fredag så borde ju med andra ord ingen åka ut nu på fredag?Känns ju väldigt orättvist mot dom andra annars”, skriver en annan person.

”Känns som det är ganska kört med Idol i höst. Har han fått Corona lär han ha smittat hela bunten plus Pär och Juryn. Även alla som jobbar med Idol och alla Idolerna träffat under veckan. Corona sprider sig som en löpeld”, skriver en tredje person.

Men att Caspar redan automatiskt går vidare till nästa vecka är inte det enda som upprör tittarna.

Idoljury, Idol 2020
Foto: TV4

Starka kritiken mot TV4

Många på ”Idols” Facebooksida riktar kritik mot produktionen för att de inte hållit tillräckligt avstånd.

”Idol är ett enda stort kramkalas! Inga repressalier när deltagarna VÄLJER att inte följa FHM:s rekommendationer. Närkontakt borde resultera i uteslutning från tävlingen”, skriver en person.

”Så som ni skött hanteringen av corona är det inte ett dugg förvånande. Jag förstår verkligen inte hur produktionen/vad det nu är för något som bestämmer, tänkte. Kramar varandra 24/7, gosar och myser i en stor jävla bamseklunga”, skriver en annan person.

”Det har inte hållts några som helst avstånd, det har kramats och klappats på varandra hela tiden i programmet. Inte ens programledaren har haft vett att hålla avstånd”, skriver en tredje person.

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.