TV4 gör om Idol mitt i avgörandet – dramatiska beskedet till artisterna

Foto: TV4

TV4 gör om Idol mitt i avgörandet – dramatiska beskedet till artisterna

Fem Idol-deltagare återstår.
Då gör TV4 om röstningen – igen.

Talangtävlingen ”Idol” är mitt inne i sin dramatiska slutsprut – och nu återstår endast fem deltagare i TV4-programmet. Det handlar om Lana Sulhav, Birkir Blaer, Fredrik Lundman, Jacqline Mossberg Mounkassa och Annika Wickihalder som alla tävlar om två platser till den stora finalen i Avicii Arena fredag 10 december.

Förra veckan sjöng Idol-deltagarna duetter med meriterade svenska artister såsom exempelvis Peter Jöback och Birkir (bilden nedan).

Den här veckan är det återigen dags för idolerna att själva ställa sig längst fram på scenkanten. Temat för den avgörande fredagsfinalen? Kärlek.

”Idolerna tillägnar en låt till sina nära och kära. En riktig gråtfest väntar men även en hemlig överraskning väntar ikväll”, skriver Idols pressansvariga Ina Kokalari.

Foto: TV4

TV4:s röstningsändring – inför avgörandet i Idol

Dessutom har TV4 gjort om röstningen – igen. Inför årets säsong gällde att tittarna kunde rösta på sina favoriter under hela veckor.

Nu tar TV4 tillbaka samma röstningssystem som programmet haft tidigare år – det vill säga att tv-tittarna endast har möjlighet att rösta under själva direktsändningen.

”Tittarna röstar direkt under sändningen nu när röstningen har gått in i slutfasen och det är kvartsfinal, semifinal och final kvar av tävlingen! Den här säsongens nya veckoröstning har gett människor möjlighet att rösta och titta på Idol hela veckan och har lett till att fler har tittat på Idol digitalt när de vill!”, skriver Idols pressansvariga.

Foto: TV4

Här är låtarna som Idol-deltagarna sjunger i fredagsfinalen:

Lana Sulhav – Make You Feel My Love av Adele
Tillägnat till sin mamma

Birkir Blær – Finally av James Arthur
Tillägnat till sina föräldrar 

Fredrik Lundman – Coyotes av Don Edwards
Tillägnat till vännen Mad Mike 

Jacqline Mossberg Mounkassa – When We Were Young av Adele
Tillägnat till sin ensamstående mamma

Annika Wickihalder – This Is Me av Keala Settle
Tillägnat till sin syster

Vad tycker du om årets Idol-säsong? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!