TV4:s panikbesked: Så blir kvällens fredagsfinal – historiska förändringen i ”Idol”

Tidigare i veckan kom beskedet att ”Idol”-deltagaren Caspar Camitz missar kvällens fredagsfinal.

Nu avslöjar TV4 att ytterligare deltagare har testats positivt för corona, vilket har tvingat kanalen har gjort en historisk förändring.

– Det pågår en pandemi i världen och det är inte på något sätt läge att chansa, säger Pär Lernström i ett pressmeddelande.

Äntligen är det dags för årets första fredagsfinal av ”Idol”.

Nikki Amini, Kishti Tomita, Anders Bagge och Alexander Kronlund tar återigen plats som jury.

Men det är inte mycket som är sig likt under kvällens program.

Tittarfavoriten Caspar Camitz gav beskedet tidigare i veckan att han drabbats av coronaviruset, vilket gör att han tvingas avstå från att medverka under årets första fredagsfinal.

”Vi sätter självklart Caspars och alla idolers hälsa i första rummet och har därför vidtagit nödvändiga åtgärder”, skrev TV4 tidigare i veckan på sin hemsida.

Flera har testats positivt för corona

Nu meddelar TV4 att fyra av årets deltagare har insjuknat, vilket gör att kanalen tvingats till drastiska åtgärder.

– Det pågår en pandemi i världen och det är inte på något sätt läge att chansa. Det är därför vi valt att besluta oss för att alla framträdanden ikväll kommer att göras från deltagarnas rum där de just nu sitter isolerade. Så en historisk och annorlunda kväll väntar, men som alltid i det här programmet så är målet detsamma, att fortsätta få leva drömmen om att bli en stjärna, säger Pär Lernström programledare för Idol.

Så kommer idolerna framföra sina låtar

Eftersom varje deltagare sitter i karantän kommer idolerna att framföra sina låtar på respektives rum.

I vanlig ordning kommer Pär Lernström hålla till i studion tillsammans med juryn, men kontakten med deltagarna kommer ske via länk.

– I de här speciella tiderna ser vi fram emot att bjuda in tittarna till en härlig Idolkväll på ett helt nytt sätt. Våra idoler, jurymedlemmar, programledare och produktionen ska känna sig trygga. Därför väljer vi att genomföra kvällens fredagsfinal på det här sättet. Alla Idoler är i karantän efter att några av dem har testats positivt för Covid-19. Det är en av de nödvändiga åtgärder som görs för att minska smittspridning, säger Malin Knave exekutiv producent på TV4 i ett pressmeddelande.

Tittarkritiken efter beskedet

Efter beskedet om att Caspar missar fredagsfinalen riktade flera tv-tittare kritik mot TV4 då han skulle få fortsätta resan i programmet, trots att han missar en final och därmed går direkt vidare till nästa vecka.

Men TV4 gav då beskedet att det finns en speciell regel som gör att de kunde göra ett undantag för hans skull.

”Våra tävlande får lov att missa en fredagsfinal, och givetvis hoppas vi alla att Caspar mår bättre snart så han kan komma tillbaka till tävlingen. Till dess ser vi fram emot att sända vår första och efterlängtade fredagsfinal, och det gör våra idoler också”, skrev presschef Louise Ekman tidigare i ett mejl till Nöjeslivet

Under kvällen kommer idolerna att sjunga låtar kring temat ”Det här är jag”.

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.