Ingen gör låten som Abba – men håll i hatten när svenska systrarna öppnar munnen

First Aid Kit sjunger Abba

Foto: Yotube, Tv4

Att göra covers på andra låtar är ingen självklar hit, definitivt inte om man ger sig på en av Abbas klassiker.

Men när svenska systrarna i First Aid Kit ger sig på det svenska musikundrets dänga vet gåshuden inga gränser.

Prinsessan Diana: Vad var det egentligen som hände? Vem bar skulden? Och vad blev hennes sista ord? Lyssna på Nöjeslivets nya podcast här:

Abba visade vägen för det svenska musikundret redan på 70-talet.

Sedan dess har medlemmarna Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, och Agnetha Fältskog  sålt 400 miljoner skivor, haft närmare 70 singlar som listettor över världen och blivit Sveriges mest framgångsrika musikexport genom tiderna.

Efter tio år av turnerande världen över meddelade Abba att de lägger ner bandet. Sedan dess har tusnetlas människor världen över hållit både tummar och tår för att få se en återförening.

Och efter 39 års lång väntan, lät bandet meddela att de skulle återförenas.

Resultatet blev Abbas nionde studioalbum, ”Voyage”. Och trots att åren gått visade Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog återigen vilka fullblodsproffs de är.

”Voyage” gick i flera länder raka vägen in som etta på albumlistorna. På bara en vecka såldes albumet i mer än 1 miljon exemplar.

Men innan den stora comebacken drabbades världen av coronapandemin. Flera branscher gick på knäna, inte minst musikbranschen.

First Aid Kit sjunger Abba

Den 30 januari 2021 höll Tv4 i en stödgala för landets musikliv.

Under två livesända timmar fyllda med musik programledde Sarah Dawn Finer och Martin Stenmarck musikgalan ”Don’t stop the music”.

Kvällen arrangerades av Insamlingsstiftelsen Svenska Musikfonden som arbetar för att stötta alla i musikbranschen som på olika sätt drabbades av pandemin.

Flera stora artister ställde sig på scenen för att dra in pengar. Några av dessa var stjärnsystrarna Klara och Johanna Söderberg i First Aid Kit.

Kvällen till ära valde duon att hylla Frida, Agneta, Björn och Benny genom att tolka deras ”Chiquitita” från 1979.

Och det var inte bara låten i sig som hyllade Abba. På sig på scenen bar faktiskt systrarna Abbas scenkläder från den sista turnén i Japan 1980.

När systrarna tar ton till Abbas klassiker sprider sig gåshuden över hela kroppen.

Jag får bara inte nog av den här tolkningen.

Exit mobile version