Moraeus ”Nu har jag ingenting” – om livet efter SVT

Folkkäre musikern Kalle Moraeus har hållit oss sällskap i tv-rutan sedan många år tillbaka. Framförallt som programledare för Så ska det låta och Moraeus med mera. Men i år kom beskedet om att SVT, efter sex år, inte valt att förlänga hans kontrakt.
– Just nu har jag ingenting, säger Kalle Moraeus.

2017 fick Kalle Moraeus ta farväl av SVT, efter att ha varit bunden till kanalen sedan 2011. Sista avsnittet av ”Moraeus med mera” sändes dagen innan julafton och sågs av över en miljon, men trots programmets popularitet så blir det inga fler inspelningar.

Ersattes trots popularitet

Men det var inte det enda som nådde sitt slut 2017. Kalle fick också säga hejdå till ”Så ska det låta”, då SVT valt att ersätta honom med Sarah Dawn Finer.
– Det är deras initiativ. De tyckte att det var dags. Alltså det gör väl ingenting. Jag är inte bitter på något vis. Jag är jävligt laddad inför framtiden och vill ut och spela. Jag är ju musiker. Det är mitt liv.

Foto: Mikael Fritzon/TT

”Just nu har jag ingenting”

SVT:s petning har gjort att Kalle Moraeus står utan saker att göra. När Expressen frågar honom om tv-karriären är över svarar han:
– Nej, det vet man inte. Jag ska göra små inhopp. Jag ska stå på Vasaloppet som reporter. Vi får se. Just nu har jag ingenting. Sedan är jag lite av en ”Uppfinnar-Jocke” när det kommer till program. Men det är absolut inget måste för mig att göra tv.

Trots flera avslut under året som gått så ser Kalle Moraeus ljust på framtiden, då han kommer att satsa på musiken framöver.
– Jag är bara fruktansvärt tacksam och glad att jag fick göra de där åren. Och vem vet, det kanske händer igen, säger han till Expressen.

Kalle Moraeus har verkligen gjort ett bra jobb med att underhålla oss med musik och skratt i tv under många år. Dela gärna om du skulle önska att se honom i tv-rutan igen.