Kikki Danielsson bekräftar återförening med dansbandet – 50 år senare: ”Blir verklighet”

Den folkkära artisten Kikki Danielsson har haft en lång och framgångsrik karriär – men sitt genombrott fick hon med dansbandet Wizex på 70-talet.

Nu, 50 år senare, berättar ”Miss Decibel”-sångerskan att de ska återförenas.

50-årsjubiléet blir verklighet”, skriver hon på sin Instagram.

Kikki Danielsson har genom åren bjudit svenska folket på odödliga schlagerklassiker och dansanta hits. Totalt har stjärnan medverkat i Melodifestivalen hela tio gånger.

Sångerskan har också tagit hem segern i Melodifestivalen två gånger – dels med Chips och låten ”Dag efter dag” 1982 utan även med ”Bra vibrationer” 1985.

Sitt stora genombrott fick hon dock som sångerska i dansbandet Wizex redan på 1970-talet.

LÄS MER: Kikki Danielsson tar revansch – slår tillbaka mot sårande rubrikerna: ”Blir så ofta iklädd offerkofta”

Stora framgångarna med Wizex

Tillsammans med bandet gjorde hon succé i Melodifestivalen och tog hem en andraplats med bidraget ”Miss Decibel”.

Och 1979 fick hon som Wizex-medlem ta emot priset Rockbjörnen för ”Årets bästa dansband”.

Men efter tio år i dansbandet lämnade hon gruppen för att satsa på en solokarriär.

Och resten är historia. Som soloartist har hon sålt 3,5 miljoner skivor varav 26 har sålt guld och sex har sålt platina.

Men livet i rampljuset har inte bara varit en dans på rosor. Kikki släppte i höstas självbiografin ”Du vet ingenting om mig” där hon berättar om svårigheterna med att leva ett liv i rampljuset.

Dansbandet Wizex med bl. a. Lasse Holm (3:a fr. v.) och sångerskan Kikki Danielsson (4:a fr. v.) vid Melodifestivalen på Cirkus i Stockholm 11:e februari 1978 där de framförde sångbidraget ”Miss Decibel” som kom på delad första plats men sen blev tvåa efter en skiljeomröstning med Björn Skifs ”Det blir alltid värre framåt natten”. Foto: Olle Lindeborg / TT / Kod. 190

Glädjebeskedet: Bekräftar återföreningen med Wizex

Nu har 50 år gått sedan Wizex storhetstid. Men Kikki har inte glömt bort sitt kära dansband.

Tidigare i år berättade artisten att hon planerar en återförening med Wizex till våren. Återföreningen var tänkt som ett led i att fira 50-årsjubiléet – men då var det bara på planeringsstadiet än, skrev hon på sin Instagram.

”När man kommer upp i åldern, är varje jubileum absolut värt att fira. Vårt Wizex föddes i Osby, så det känns som självklart att göra ett par konserter där. Det gäller för oss att minnas, vilka låtar som gick hem bäst”, skrev hon då.

Och nu kan sångerskan bekräfta att det blir verklighet av återföreningen. Bandet ska bjuda på tre konserter i april i Osby – där bandet, med Kikki i spetsen, grundades i tiderna.

”Så blev det bestämt: 50-årsjubiléet blir verklighet. Ta chansen och frossa i nostalgins 70-tal”, skriver hon på sin Instagram.

Och fansen är förstås överlyckliga över beskedet.

”Magiskt ju”, skriver en följare.

”’10 mil kvar till Korbilolombolo.’ Det är barndomsminnen med Wizex och Osby”, skriver en annan.

”Men så kul!”, skriver en tredje.

Vi önskar er stort lycka till med återföreningen!