Lasse Holm stoppas av SVT – efter planen med Carola: ”Passar inte…” 

Lasse Holm ville ha med Carola i Melodifestivalen med en nyskriven låt.
Men de planerna stoppades av SVT och Melodifestivalens ledning,
– Den passar inte in i pusslet, säger Lasse Holm i
podcasten ”Hitfabriken”.

Lasse Holm är minst sagt en legendar i Schlager-världen. 76-åringen har haft låtar med i Melodifestivalen mängder av gånger och tagit hem hela fem segrar.

Lasse Holm stoppades av SVT

Holm har dessutom gett ut mer än 700 låtar och haft över 70 stycken med på Svensktoppen.

Bildkälla: Youtube/TV4

Till årets melodifestival har Lasse Holm skrivit en ny låt. Planen var att han ville se Carola sjunga den – men de planerna stoppades av SVT.

”Den passar inte in”

I podcasten ”Hitfabriken” berättar musiklegendaren om anledningen.

– Just i år har jag haft en väldig dialog med högsta hierarkin där om en låt som dom älskar, en låt som Carola älskar, en låt som jag tycker är skitbra, en låt som kunde blivit en smash. Men den passar inte in i pusslet, berättar Lasse Holm i podcasten ”Hitfabriken”.

Carola har tidigare även bekräftat att hon inte kommer ställa upp i Melodifestivalen.

STOCKHOLM 20191021 Carola Häggkvist under inspelningen av tv-serien ”Carolas advent” i Steninge utanför Stockholm. I programmet bjuder Carola hem olika artister för sångframträdanden och andra aktiviteter. Foto: Jonas Ekströmer / TT /

Trots det kommer Lasse Holm fortsätta jobba med låten som släpps tillsammans med artisten Johanna Beijbom.

”Gick vidare med andra låtar”

I ett SMS till Expressen säger Melodifestivalens pressansvarig Molly Brunner att anledningen till varför låten stoppades var att det helt enkelt inte fanns någon artist som kunde sjunga den.

”De diskuterade vilken artist som kunde passa för den. Carola var ett namn som då dök upp i diskussionen. Men eftersom Carola inte ville medverka i Mello 2020 gick ledningen istället vidare med andra låtar. Men det var inte för att låten var dålig utan för att ingen artist som inte redan fanns representerad i form av ålder/uttryck osv kunde framföra den”, skriver hon till tidningen.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare!