Foto: TT

Lassemans glädjebesked med Arvingarna – bekräftar vad alla anat om bandets framtid: ”Kan väl säga…”

Efter alla framgångsrika år i rampljuset.
Nu ger Lars ”Lasseman” Larsson besked om Arvingarnas framtid som grupp.
– Vi har samma mål, säger han till Nöjeslivet.

Arvingarna tänker inte alls gå hem.

I stället slår dansbandet nu upp portarna till Hamburger börs i Stockholm – och egna krogshowen ”I love Arvingarna”.

På torsdagen den 9 mars är det premiär för gruppen som slog igenom 1993 med ”Eloise” och segern i Melodifestivalen. Showen har de tidigare också satt upp i Göteborg, men nu väntar alltså huvudstaden under våren.

– Vi åker upp faktiskt söndagen samma vecka, sen kör vi lite rep under veckan. Vi har ju kört showen förut, så vi har klart för oss vad vi ska göra. Det gäller bara att vi ska bli varma i kläderna igen, säger Lars ”Lasseman” Larsson till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 2021-02-06 Arvingarna och Danny Saucedo gick direkt till final vid Melodifestivalens första deltävling i Annexet på lördagen Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 2021-02-06 Arvingarna och Danny Saucedo gick direkt till final vid Melodifestivalens första deltävling i Annexet på lördagen Foto: Jonas Ekströmer / TT

Han utgör sedan starten i slutet på 1980-talet bandet, tillsammans med Casper Janebrink, Kim Carlsson och Tommy Carlsson.

Nu bekräftar sångaren att det kan komma att bli ändringar i showen, jämfört med hur den såg ut i Göteborg.

– Vi ska titta på lite småändringar, men det har vi inte kommit fram till ännu, säger Lasseman.

Tar ni demokratiska beslut om sådant i gruppen?

– Det gör vi. Sen har vi ju Hans Marklund med oss som producent och regissör så han bestämmer väl även om vi också har våra åsikter.

Samtliga medlemmar i gruppen är baserade i väst-Sverige. Nu kommer de i stället att vara i Stockholm flera dagar i veckan mellan 9-25 mars då showen spelas.

– I och med att det är torsdag till lördag och vi kommer vara där till söndag, sen åker vi hem, så blir det inte så mycket att hänga uppe i Stockholm.

Artikeln fortsätter under bilden.

NYKÖPING 20190302 Arvingarna sprutar champagne på efterfesten på Sunlight Hotel efter deltävlingen Andra chansen i Melodifestivalen. Foto: Jonas Ekströmer / TT
NYKÖPING 20190302 Arvingarna sprutar champagne på efterfesten på Sunlight Hotel efter deltävlingen Andra chansen i Melodifestivalen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Kommer familjen upp och tittar?

– De kommer komma upp, sen om det är samma helg vet jag inte men barnen och frugan kommer och det blir kul.

Samtidigt levererar Lasseman nu ett glädjebesked till alla fansen.

På frågan om Arvingarnas framtid, och om de siktar på att hålla på lika länge som veteraner som Streaplers och Flamingokvintetten, svarar han:

– Det är väl lite grann så här, att man gör det både som jobb och hobby. Så länge vi har roligt med det vi gör och känner att det ger oss någonting så finns det ingen gräns. Vi kan hålla på med musiken till vi inte kan gå längre. Det finns ingen plan på det. Så länge vi tycker det är roligt och att vi kan leverera på scen.

Har gruppdynamiken i Arvingarna ändrats något i takt med åren?

– Nej det är man ju inte på det sättet. Man åldras och får andra perspektiv, och tänker på ett annat sätt i dag, säger Lasseman.

Enligt Lasseman står de, efter alla år i rampljuset, kanske rentav på toppen just nu.

– Man kan väl säga så här, att de här 34 åren som vi har hållit på, så har vi nog inte haft det bättre än nu i gruppen. Vi har samma mål, och har skitroligt tillsammans.

Premiär för ”I love Arvingarna” på Hamburger börs i Stockholm den 9 mars, och biljettsläpp sker via Showtic.

Arvingarna är aktuella med krogshowen "I love Arvingarna" på Hamburger börs i Stockholm i mars 2023. Foto: Karin Törnblom/pressbild
Arvingarna är aktuella med krogshowen ”I love Arvingarna” på Hamburger börs i Stockholm i mars 2023. Foto: Karin Törnblom/pressbild

Stort lycka till nu och i framtiden säger vi till dessa herrar!

Skriv gärna en kommentar om vad deras musik har betytt för er genom åren.