Foto: Berit Roald / NTB / TT / ©EbbasAnglar Fotoverkstan Olle Franzén

Lill Lindfors gripande gest: Så hedrar hon terroroffren på Drottninggatan 4 år senare

Den svenska artisteliten gör gemensam sak – för att hedra terroroffren på Drottninggatan fyra år senare.
Lill Lindfors och många andra artister sjunger på nya låten ”För musiken” som släpps till förmån för stiftelsen Ebbas Änglar.

En titt i kalendern visar onsdag 7 april.

Fyra år har gått sedan det hemska terrordådet på Drottninggatan i Stockholm där fem personer avled och 15 skadades.

En av de som miste livet i attacken var Ebba Åkerlund, endast elva år gammal. Hennes minne har sedan den fruktansvärda dagen för fyra år sedan hedrats bland annat via stiftelsen ”Ebbas Änglar” som genom åren samlat in pengar till barn som finns i vår närhet och är i behov av hjälp.

Foto: ©EbbasAnglar Fotoverkstan Olle Franzén
Foto: ©EbbasAnglar Fotoverkstan Olle Franzén

Minneskonserter har hållits och pengar samlats in under årens lopp.

Nu, på dagen fyra år efter terrorattentatet, gör flera av Sveriges mest folkkära artister gemensam sak till förmån för stiftelsen.

Lill Lindfors. Arkivoto: Berit Roald / NTB
Lill Lindfors. Arkivoto: Berit Roald / NTB

På onsdagen släpps singeln ”För musiken” som har skapats i ett unikt samarbete med bland andra Lill Lindfors, Janne Schaffer, Anna Sahlene och Dogge Doggelito.

– Att producera och spela in ”För Musiken” har varit att överösas av engagemang och kärlek från alla inblandade artister som har bjudit in varandra, kommit med förslag, rest långväga för att ta sig till inspelningar, gjort det där lilla extra i och utanför studion till förmån för Ebbas Änglar. Ett stort fång rosor till Janne Schaffer för det overkligt stora musikaliska hjärtat och det drivet han haft i projektet. Tack till Lill Lindfors som lagt ner stor omsorg och personlig prägel i de ord hon sjunger och som tack vare Alexandra Charles är en del av vår musikaliska familj, säger initiativtagarna Linda Rapp och Staffan Atling i ett gemensamt uttalande i ett pressmeddelande.

Även artister, grupper och låtskrivare som Josefin Glenmark, Ida Wiklund, Linda Rapp, Jonas Öijvall, Maja Söderström, Johanna Berg, Stefan Clarin, Jonas Gideon, Therese Wikström, Staffan Atling, Johannes Lönnå, Manne Sandström, Thomas Johansson, Livat Artistskola tillsammans med 1,6 & 2,6 miljonerklubben medverkar på sången till förmån för stiftelsen Ebbas Änglar.

Lyssna på låten här:

På onsdagskvällen klockan 19.00 sänds konserten live på Youtube. All info hittar man nedan på Ebbas Änglars Facebook-sida. En insamling till stiftelsen kommer att pågå under denna dag.

”Pengarna från stiftelsen stödjer barn och unga, som i år drabbats extra hårt genom bl.a. distansundervisning, i att utvecklas inom kultur och idrott”, skriver stiftelsen Ebbas Änglar på Facebook.

Följ oss ikväll kl.19:00!Stödkonsert för Ebbas Änglar 2021.På årsdagen för terrorattentatet på Drottninggatan den 7…

Posted by Ebbas Änglar on Tuesday, April 6, 2021

Dela gärna vidare inlägget för att hylla dessa artisters initiativ!