Foto: Instagram @casperjanebrink

Casper Janebrinks okända familjemedlemmar – visar nu upp

Här visar Casper Janebrink, 50, upp sina okända familjemedlemmar.

Samtidigt skickar Arvingarna-sångaren en viktig uppmaning.

På måndagen står han på en stor scen igen.

Då är det dags för Casper Janebrink och de andra medlemmarna i folkkära dansbandet Arvingarna att beträda Lisebergscenen – när ”Lotta på Liseberg” direktsänds i TV4.

Men det är inte bara musiken som står i fokus för Casper Janebrink. Han är sedan 18 år gift med sin älskade Helena och tillsammans har de två barn.

”Vi försöker leka och gosa så mycket som möjligt”

Och familjen har på senare år dessutom utökats med två stycken fyrfota vänner: Hundarna Chilli och Rambo. Casper Janebrink beskriver sig själv som en aktiv hundägare.

– Jag tycker nog att jag är en bra hundägare, men jag överlåter det där med mat och försäkring till min fru. Hon håller i det. Jag går ut ett par tre gånger om dagen med dem och är social med dem. Vi försöker leka och gosa så mycket som möjligt. Man får väldigt mycket tillbaka, säger Casper Janebrink till Nöjeslivet.

De båda hundarna är långhåriga chihuahuas.

– Rambo har vi övertagit från en familj som hade svårt ha honom kvar. Han älskar en boll som piper, och går alltid igång stenhårt på den. Han tänker ”nu jädrar ska jag ta den”, haha. Sen kan jag kasta den 50 gånger och han springer fort och hämtar den varje gång. Sen tycker han om att göra det här klassiska med att hämta pinnen och så. Han är väldigt lätt och social, följer med dig vart du än går. Han vill gärna veta vad du gör, säger Casper.

Och fortsätter:

– Den andra heter Chilli och han är superlugn. När han fått sin promenad går han och lägger sig. Då är han trygg. Han liksom njuter av att det är lugn och ro.

Hundarna är i hyfsat samma ålder.

– Det skiljer ett år mellan dem. Chilli har alltid varit lugn och trygg i sig själv. Han sitter där i soffan och vill bli ompysslad på kvällen, säger Casper Janebrink.

– Jag får en känsla av att Rambo varit lite orolig där han bott innan. Vi är ute på gräsmattan mycket, och så kan alltid få åka med i bilen. Han var livrädd i början men nu tycker han det är jättekul att åka bil.

Casper Janebrink: ”Finns många husdjur som behöver nya hem”

Att adoptera en hund har varit ett väldigt bra beslut, menar Casper, både för familjen och för hunden.

– Det var en gemensam bekant som jobbade med att hitta nya hem till hundar som placeras ut, där ägare inte haft möjlighet att ha kvar dem. Paret hade tagit över hunden efter sin dotter då de skulle skaffa familj, men sen kände de att, ”herregud vi börjar bli gamla”. De tyckte då att hunden borde ha ett hem med en aktiv familj. Så då fick han komma till oss, säger Casper.

Nu vill han uppmana andra att adoptera hundar.

View this post on Instagram

Morgonrunda med mina små goa vovvar, Chilli & Rambo

A post shared by Casper Janebrink (@casperjanebrink) on

– Ja, men absolut. Jag tror det finns många djur och hundar som behöver nya hem i stället för att man ska köpa ett djur som är nyfött. Vi fick ju överta honom utan kostnader också. Det handlar mest om att djuren ska få chansen komma till bättre hem, säger Casper Janebrink – dansbandskung och djurvän.

Arvingarna sjunger i ”Lotta på Liseberg” måndag 29 juni klockan 20 i TV4.

Dela gärna vidare för att sprida Caspers budskap om att det är viktigt att ge hundar och husdjur en ny möjlighet i livet, genom adoption!

Vi önskar er alla en härlig sommar!