Dramatiken som kunde stoppat ”Lotta på Liseberg” – paniken i kulisserna tittarna inte fick se

Lotta Engberg, Lotta på Liseberg

Foto: TV4

Det blev en känslosam kväll fylld med överraskningar och magisk underhållning under måndagen i ”Lotta på Liseberg”.

Men allt var nära att sluta i kaos.

Bara timmar före direktsändningen drabbades produktionen av tuffa bakslag, som tittarna inte fick se.

”Vi sätter färg på Liseberg”.

Ja så går tonerna numera under måndagskvällarna när Lotta Engberg tar plats på Liseberg för att bjuda på magisk allsång.

Vi har redan hunnit med två otroliga program där vi bland annat få se folkkära komikern Per Andersson bjuda på något alldeles särskilt

I premiäravsnittet dök han upp inför hela svenska folket, endast iklädd en grön mankini, cyklop, gul badring och tofflor.

Foto: Tv4

Per Anderssons oväntade kupp grundade sig i att schlagerstjärnan Charlotte Perrelli som även gästade programmet – skulle bli besegrad i antal besök hos Lotta.

Charlotte är nämligen den stjärna som varit med hela fjorton gånger i programmet, och detta rekord vill förstås Per Andersson slå.

– Vi går in i en jubileumssäsong där allt kan hända. Per önskade att få överraska Lotta under premiären och vi valde att släppa in honom, sa Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4 då.

LÄS MER: Tittarnas hårda kritik mot Lotta på Liseberg – rasar efter Annie Lööfs plötsliga uppvisning: ”Förstörde”

Dramatiken bakom kulisserna i Lotta på Liseberg

Och fler överraskningar väntade redan för Lotta Engberg och produktionen innan det var dags för sändning under måndagskvällen.

Bara timmar innan det var dags för direktsändning drabbades produktionen av ett bakslag.

Det planerade genrepet som skulle ha genomförts fick ställas in på grund av det kraftiga regnoväder som drog in över Göteborg under måndagskvällen.

– Ja, det stämmer att genrepet tillfälligt är avbrutet. Vi jobbar just nu på att säkra all teknik och jobbar på en plan för att återställa allt, sa Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4 inför måndagskvällens sändning till Svensk dam.

Detta innebar att produktionen fick ändra om programmets innehåll helt och göra en hel del förändringar för att allsången ens kunde sändas.

– Problemet är om det svämmar över. Fukt förstör vår teknik helt enkelt. Om det på något sätt är fara för publiken skulle vi aldrig genomföra sändningen, om det handlar om blixtrar eller åsknedslag, sa Nordin då.

Och mycket riktigt.

Lotta Engberg och artister som Andreas Weise och Anna Bergendahl trotsade regnovädret och bjöd på strålande allsång.

Foto: TV4

Underbara Lotta Engberg! Vad tycker ni om ”Lotta på Liseberg hittills? Diskutera gärna på vår Facebooksida.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.

Exit mobile version