Foto: TV4

Ilsken krutgumma rusar upp på scen och spänner blicken i Lotta – vänder sig om och får Liseberg att koka

Tv-programmet ”Lotta på Liseberg” har genom åren bjudit på många minnesvärda ögonblick.
Ett speciellt tillfälle som många kanske minns var när en krutgumma plötsligt ”kapade” scenen från Lotta Engberg.
Den upprörda damen rusade upp från sin sittplats i direktsändningen – och tog sen över showen totalt.

Programledaren Lotta Engberg har lett egna allsångsshowen ”Lotta på Liseberg” från Göteborg i många år.

Flera av landets största artister har kommit och gått på allsångsscenen – och programmet som sänds i TV4 på måndagarna även den här sommaren har bjudit på flera minnesvärda ögonblick genom åren.

Här kapas scenen i Lotta på Liseberg av krutgumman

År 2017 hände någonting mycket överraskande. Mitt under programmet när Lotta Engberg drar i gång allsången ”Upp och pröva dina vackra vingar” händer det mycket märkliga.

För plötsligt – från ingenstans – rusar en riktig krutgumma iklädd keps och blå, blommig klänning upp från sin sittplats. Tv-tittarnas första intryck av damen är att hon verkar upprörd. Samtidigt som hon med raska kliv tar sig fram rakt mot Lotta på scenen.

Det går nästan att höra hur det går ett sus genom publiken.

Den upprörda damen i keps har hela tiden fokuset på Lotta – och det verkar onekligen som hon har ett och annat att säga om såväl Engbergs show som Allsång på Skansen. Publiken undrar förstås vad det egentligen är som pågår. Även Lotta Engberg ser aningen förbryllad ut. Vad är det som är på väg att hända?

Lotta Engberg förbryllad när en krutgumma plötsligt kliver upp på scenen. Foto: TV4
Lotta Engberg förbryllad när en krutgumma plötsligt kliver upp på scenen. Foto: TV4

Siw Carlssons härliga rockshow får Liseberg att koka

Men nu börjar några i publiken ana vad det faktiskt är som försiggår. Detta tycks vara ett shownummer som verkar noga inövat – och när krutgumman vänder sig om inser även tv-tittarna vem som tagit plats på scen. Då avslöjar sig nämligen buskisdrottningen Siw Carlsson. Den 72-åriga småländskan som i decennier underhållit i olika revyer med bland andra Eva Rydberg men även Stefan Gerhardsson och Krister Classon i Falkenberg.

Efter att ha kapat scenen från Lotta fullständigt tar hon också över showen totalt.

Det visar sig vara buskisdrottningen Siw Carlsson som tar över showen. Foto: TV4
Det visar sig vara buskisdrottningen Siw Carlsson som tar över showen. Foto: TV4

Till rocklåten ”Go Augustina Go” – en variant på Chuck Berry-klassikern ”Johnny B. Goode” – rockar hon som om ålder bara är en siffra. Hela numret får förstås hela Liseberg att koka!

Se det härliga shownumret här nedan:

Tack till Siw Carlsson för det här oförglömliga! Du är fantastisk. Sådana här nummer på Skansen och Liseberg kan verkligen göra lyfta en sommarkväll. Nu passar vi på att visa vår uppskattning genom att gilla och delar detta detta guldkorn vidare, så att fler får återupptäcka Siws härliga show.