Foto: TV4/Albin Olsson, Wikimedia commons

Kikki Danielssons sylvassa passning till Carola – avslöjas av Lotta Engberg

.

Kikki Danielsson gästade ”Lotta på Liseberg”. 

Då passade programledaren Lotta Engberg på att avslöja en gammal historia om artisten – och Carola Häggkvist.

– Jag fattade ingenting och sa: ”Men Kikki, det måste du väl ändå ha ångrat”, säger Lotta Engberg i programmet.

Kikki Danielsson är en av våra mest folkkära sångerskor som underhållit svenska folket i decennier. Hon slog igenom redan i unga år och har sedan dess hållit sig ständigt aktuell i rampljuset.

Nu senaste åren har hon bland annat varit med i såväl ”Så mycket bättre”, där det blev succé enligt många tittare, och i Melodifestivalen 2018 – där Kikki dock fick lämna tävlingen direkt med bidraget ”Osby Tennessee”.

Och på måndagen var hon alltså med i tv igen – då hon gjorde ett bejublat framträdande hos sin artistkollega Lotta Engberg på Liseberg. I TV4-programmet från Göteborg berättade Lotta om hur det har varit att arbeta tillsammans med Kikki Danielsson.

De bildade som bekant bland annat trion Kikki, Bettan & Lotta tillsammans med kollegan och vännen Elisabeth ”Bettan” Andreassen.

Här får Kikki Danielsson hela Göteborg att vibrera – efter relationsavslöjandet med Lotta Engberg

– Jag har känt henne i drygt 30 år – och vi har delat så vansinnigt mycket saker. Vi har delat loger, och vi har delat scener. Som vi har skrattat genom åren – och delat nån liten tår också, sa Lotta Engberg i programmet, uppger GT.

Lotta Engberg om Carola-låten Kikki nobbade

Lotta Engberg berättar att det var just Kikki som fick möjligheten att sjunga in en av Carola Häggkvists största hits genom tiderna – före stjärnan.

Carola. Foto: Albin Olsson, Wikimedia commons

Lotta Engberg om Kikkis passning till Carola

Det handlar om låten ”Främling” som tog schlager-Sverige med storm på 1980-talet. Lotta Engberg förklarar hur det ligger till i ”Lotta på Liseberg”:

– När jag träffade henne för första gången så berättade Kikki att hon blev erbjuden låten ”Främling” först av alla – och så tackade hon nej. Jag fattade ingenting och sa: ”Men Kikki, det måste du väl ändå ha ångrat”. Då tittade hon bara på mig och sa: ”Du, jag hade aldrig stått ut en dag med Runar”, säger Lotta och skrattar.

[arve url=”https://tv4play.se/iframe/video/11993793″ /]

Underbara Kikki, tack för ditt fina framträdande på Liseberg! 

Dela gärna vidare för att önska Kikki en glad sommar!