Foto: TV4/Albin Olsson, Wikimedia commons

Kikki Danielssons sylvassa passning till Carola – avslöjas av Lotta Engberg

.

Kikki Danielsson gästade ”Lotta på Liseberg”. 

Då passade programledaren Lotta Engberg på att avslöja en gammal historia om artisten – och Carola Häggkvist.

– Jag fattade ingenting och sa: ”Men Kikki, det måste du väl ändå ha ångrat”, säger Lotta Engberg i programmet.

Kikki Danielsson är en av våra mest folkkära sångerskor som underhållit svenska folket i decennier. Hon slog igenom redan i unga år och har sedan dess hållit sig ständigt aktuell i rampljuset.

Nu senaste åren har hon bland annat varit med i såväl ”Så mycket bättre”, där det blev succé enligt många tittare, och i Melodifestivalen 2018 – där Kikki dock fick lämna tävlingen direkt med bidraget ”Osby Tennessee”.

Och på måndagen var hon alltså med i tv igen – då hon gjorde ett bejublat framträdande hos sin artistkollega Lotta Engberg på Liseberg. I TV4-programmet från Göteborg berättade Lotta om hur det har varit att arbeta tillsammans med Kikki Danielsson.

De bildade som bekant bland annat trion Kikki, Bettan & Lotta tillsammans med kollegan och vännen Elisabeth ”Bettan” Andreassen.

Här får Kikki Danielsson hela Göteborg att vibrera – efter relationsavslöjandet med Lotta Engberg

– Jag har känt henne i drygt 30 år – och vi har delat så vansinnigt mycket saker. Vi har delat loger, och vi har delat scener. Som vi har skrattat genom åren – och delat nån liten tår också, sa Lotta Engberg i programmet, uppger GT.

Lotta Engberg om Carola-låten Kikki nobbade

Lotta Engberg berättar att det var just Kikki som fick möjligheten att sjunga in en av Carola Häggkvists största hits genom tiderna – före stjärnan.

Carola. Foto: Albin Olsson, Wikimedia commons

Lotta Engberg om Kikkis passning till Carola

Det handlar om låten ”Främling” som tog schlager-Sverige med storm på 1980-talet. Lotta Engberg förklarar hur det ligger till i ”Lotta på Liseberg”:

– När jag träffade henne för första gången så berättade Kikki att hon blev erbjuden låten ”Främling” först av alla – och så tackade hon nej. Jag fattade ingenting och sa: ”Men Kikki, det måste du väl ändå ha ångrat”. Då tittade hon bara på mig och sa: ”Du, jag hade aldrig stått ut en dag med Runar”, säger Lotta och skrattar.

Underbara Kikki, tack för ditt fina framträdande på Liseberg! 

Dela gärna vidare för att önska Kikki en glad sommar!